НОВИНИ

Българската федерация по плувни спортове осъди поведението на Антъни Иванов

българската федерация плувни спортове осъди поведението антъни иванов
bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 05.07.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската федерация по плувни спортове (БФПС) излезе с официална позиция, в която изрази разочарованието си от поведението на българския плувец Антъни Иванов в последните няколко дни, както и неговите медийни изяви.

От централата напълно отрекоха твърдението на Иванов, че върху него е бил оказван натиск по време на държавното първенство миналата седмица и осъди остро изказванията на плувеца по адрес на федерацията, определяйки ги като "уронващи престижа".

В позицията си от Управителния съвет на БФПС обявиха, че ще сезират Дисциплинарната комисия по казуса "Антъни Иванов", която също ще трябва да се произнесе по случая.

Ето я и цялата позиция на БФПС:

"Управителният съвет на Българската федерация плувни спортове (БФПС) изразява огромното си разочарование от поведението на състезателя Антъни Иванов и неговите медийни изяви по време на държавното лично отборно първенство по плуване, което се проведе от 29 юни до 2 юли в София.

Ръководството на БФПС намира за неоснователни твърденията на Иванов за оказван натиск върху състезателя по време на шампионата.

Припомняме, че БФПС няма отношение по наказанието на Иванов с лишаване от състезателни права за срок от две години, наложено от Спортния арбитражен съд в Лозана с Решение от 26.06.2023 г. Санкцията е в следствие на пропуснати три допинг проверки от страна на състезателя и е индивидуална.

Ръководството на БФПС намира за уронващи престижа на федерацията непристойните и неприлични изказвания на Иванов, и осъжда остро подобен тип поведение от страна на всеки един български плувец. В тази връзка УС на БФПС сезира Дисциплинарната комисия към централата, която след като се запознае с всички материали, ще вземе решение по случая".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Декларация срещу избора на нов главен прокурор одорби правната комисия в НС
Декларация срещу избора на нов главен прокурор одорби правната комисия в НС
Денков: ЕК предприема последни стъпки за затваряне на Механизма за сътрудничество и проверка за България
Денков: ЕК предприема последни стъпки за затваряне на Механизма за сътрудничество и проверка за България