НОВИНИ

"Български възход": Президентът да свика КСНС във връзка със знаковите убийства

​президентството опровергаха думите цветан цветанов кснс
bnt avatar logo
от БНТ
18:39, 16.08.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът да свика КСНС във връзка със знаковите убийства и тежките криминални инциденти, случващи се в държавата през последните месеци. Това се казва в позиция на партия "Български възход" до медиите след убийството на Алексей Петров.

"Свидетели сме на безпрецедентна криминална сага, характерна за годините на ранния български преход. В рамките на два месеца ключови обществени и криминални фигури бяха показно екзекутирани. Всичко започна с показното убийство на Красимир Каменов-Къро в ЮАР, последва кончината на Ангел Христов-брат Галев и се стигна до днешното знаково убийство на Алексей Петров-Трактора. Междувременно бяхме разтърсени от зловещите случаи в Цалапица, Стара Загора и София.

Всичко това води до страх и паника в обществото, което не вижда реални и решителни действия за овладяване на ситуацията от изпълнителната и законодателната власт.

От друга страна управляващите се фокусират в исторически дебати, свързани с премахването на паметници и некасаещи съвременните проблеми на българските граждани, вместо в гарантирането на сигурността на обществото и създаването на реална стратегия за развитие на държавата в следващите десет години.

Ние, от „Български възход“, в качеството си на най-голямата парламентарно непредставена партия настояваме да се свика спешен КСНС, на който да се изслушат службите и да се предприемат кардинални мерки за възвръщане на сигурността и нормалността в българското общество!

Твърдо против сме настоящите случаи на насилие да бъдат експлоатирани от управляващите за овладяване на службите за сигурност", се казва още в позицията на "Български възход".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хари Кейн: Искам да вървя напред и да спечеля всички турнири, в които участвам
Хари Кейн: Искам да вървя напред и да спечеля всички турнири, в които участвам
Откриха тялото на издирвания Станислав Станчев
Откриха тялото на издирвания Станислав Станчев