НОВИНИ

Барса тръгна с разгромен успех над Ференцварош

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:26, 21.10.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Футбол
барса тръгна разгромен успех ференцварош

"Каталунците" спечелиха категорично с 5:1 на своя "Камп Ноу" срещу първенеца на Унгария и по този начин ознаменуваха с победа дебюта на Роналд Куман, начело на "блаугранас" в Шампионската Лига.

Въпреки категоричният успех, началото не бе лесно за домакините. Ференцварош започна мотивирано и в 10-та минута отбеляза гол, който обаче бе отменен заради засада, а в 19-та унгарците уцелиха и греда.

В 26-та минута обаче Барселона получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Меси, а аржентинецът не сбърка, за открие резултата.

В 42-та минута Френки Де Йонг пусна страхотен пас към Ансу Фати, а младата испанска звезда се възползва по страхотен начин, за да удвои аванса на "каталунците".

Малко след почивката, преднината на домакините стана класическа след гол на Фелипе Коутиньо, който реализира не и без помощта на рикошет.

В 70-та минута гостите намалиха от дузпа, отсъдена за нарушение на Жерар Пике. Действията на испанеца му донесоха и директен червен картон, а точен от бялата точка беше Игор Харатин.

Въпреки че играха 20 минути с човек по-малко, играчите на Барса стигнаха до още два гола, дело на Педри в 82-та минута и Осман Дембеле в 89-та.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-кметът на Русе е заразен с COVID-19 за втори път
Зам.-кметът на Русе е заразен с COVID-19 за втори път
Среща на посланиците от ЕС за Северна Македония и Албания
Среща на посланиците от ЕС за Северна Македония и Албания