НОВИНИ

Барселона и Манчестър Юнайтед се изправят един срещу друг в сблъсък на титани

Мачът на „Камп Ноу“ е днес от 19.45 ч.

барселона надви севиля откъсна осем точки върха лига
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:17, 16.02.2023 (обновена)
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Барселона посреща Манчестър Юнайтед в първи мач от плейофния кръг на турнира Лига Европа. Сблъсъкът на „Камп Ноу“ е днес от 19.45 ч. Двата колоса влизат в срещата в страхотна форма.

Каталунците нямат загуба в последните си 16 мача във всички турнири, като спечелиха Суперкупата на Испания този сезон и водят убедително в Ла Лига с 11 точки разлика пред втория и действащ шампион Реал Мадрид. От своя страна „червените дяволи“ са трети във Висшата лига, на пет точки от лидера Арсенал, но с два двубоя повече от „артилеристите“. До мача между Барселона и Манчестър Юнайтед се стигна, след като „блаугранас“ не успяха да прескочат груповата фаза в Шампионската лига, оставайки трети в група с Байерн Мюнхен и Интер, а манчестърци приключиха на второ място в групата си в Лига Европа, изместени от Реал Сосиедад само с един гол по-добра голова разлика в полза на испанците.

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг бе категоричен, че сблъсъкът с Барса е достоен за финал на турнира.

„Мисля, че и ние, и Барселона предпочитахме да играем този мач на финала. Очакваме с нетърпение двубоя с тях, срещата ще бъде страхотна. Надявам се всички да са здрави и за двата отбора, така че да видим двубой на най-високо ниво. Като играч се възхищавам на Шави. Барселона, начинът, по който те играха с него…той бе толкова важна част от състава, вижда се, че с философията, която носи, това е неговата Барселона. Наистина харесвам неговия отбор, атакуващият стил на игра. Мисля, че ще бъде добро предизвикателство между Манчестър Юнайтед и Барселона“, коментира нидерландецът.

Колегата му от отсрещната страна Шави Ернандес също се изказа ласкаво за бившия треньор на Аякс.

„Тен Хаг е страхотен треньор. Да преобърнеш ситуацията в Манчестър Юнайтед не беше лесно и той го прави успешно в момента. Това е впечатляващ двубой за феновете, двата отбора влизат в мача в най-добрата си форма през сезона. Тен Хаг промени лицето на техния тим. Те разполагат с много оръжия. Ще бъде мач с много интензитет, отборите от Висшата лига винаги са много физически. Те са топ съперник в Европа, ще бъде страхотен мач“, каза наставникът на Барса.

Той коментира играта на Маркъс Рашфорд. Английският национал има 13 гола в последните си 15 мача във всички турнири.

„Той е много бърз, притежава отличен дрибъл, може да се надиграва един на един, в преходите е много опасен. Трябва да внимаваме за всеки един от техните футболисти, но Рашфорд е един от най-опасните играчи в Европа“, добави Шави.

Италианска бригада ще ръководи срещата на „Камп Ноу“. Главен съдия на сблъсъка ще бъде Маурицио Мариани, а негови помощници ще бъдат Даниеле Биндони и Алберто Тегони. За четвърти съдия е назначен Симоне Содза, а на ВАР-а ще оперират Масимилиано Ирати и Лука Пайрето. Реваншът между двата гранда е следващия четвъртък, 23 февруари, на „Олд Трафорд“ от 22:00 ч.

Всички срещи от Лига Европа тази вечер:

19:45| Аякс – Унион Берлин

19:45| Барселона – Манчестър Юнайтед

19:45| РБ Залцбург – Рома

19:45| Шахтьор Донецк – Рен

22:00| Байер Леверкузен - Монако

22:00| Ювентус - Нант

22:00| Севиля – ПСВ Айндховен

22:00| Спортинг Лисабон - Мидтиланд

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Алкарас се завърна на корта с победа в Буенос Айрес
Карлос Алкарас се завърна на корта с победа в Буенос Айрес
БК Монтана 2003 се класира за финалната четворка в Адриатическата лига
БК Монтана 2003 се класира за финалната четворка в Адриатическата лига