НОВИНИ

Барселона и Ювентус с класики в Шампионската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:29, 03.12.2020
Чете се за: 01:09 мин.
Футбол
барселона ювентус класики шампионската лига

Фаворитите в група "G" записаха комфортни победи с 3:0 в предпоследния кръг от груповата фаза на Шампионската Лига.

Барса надигра като гост тима на Ференцварош, като крайния изход от срещата бе предрешен още преди да изтече и половин час игра на стадион "Груупама Арена" в Будапеща.

Антоан Гризман откри резултата в 14-та минута, възползвайки се от подаване на Жорди Алба и отбеляза ефектно с пета.

Гостите продължиха да доминират в 20-та минута Осман Дембеле достави прострелно центриране, което бе засечено от Мартин Брейтуейт, който удвои аванса на "каталунците".

Класическата победа оформи асистента за втория гол, Дембеле, който в 28-та минута реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Брейтуейт, който се оказа прекалено бърз за отбраната на Ференцварош.

В другата среща от групата Ювентус победи със същия резултат у дома Динамо (Киев).

Федерико Киеза даде аванс на "бианконерите" в 21-та минута, когато засече с глава центриране на Алекс Сандро. При това попадение определено и вратаря на гостите Бущан можеше да се намеси по-добре.

След почивката Кристиано Роналдо удвои резултата, възползвайки се от нова неубедителна изява на стража на Динамо. При ситуацията обаче останаха сериозни съмнения за засада на Алваро Мората, но след преглед със системата ВАР, голът все пак беше признат.

В 66-та минута пък самия Мората записа името си сред голмайсторите, след като получи подаване от Федерико Киеза и елегантно преодоля защитник на гостите, а след това и вратаря Бущан.

Този двубой ще остане в историята на турнира поради факта, че за първи път среща от надпреварата бе ръководена от жена. Честта се падна на французойката Стефани Фрапар, която влезе в историята още през миналата година, когато стана първия представител от женски пол, който ръководи голям европейски финал.

Тя го стори по време на двубоя за Суперкупата на Европа през 2019-та година в Истанбул между отборите на Ливърпул и Челси.

Ето и други резултати от изминалата нощ в Шампионската Лига:

Група "Е"

Краснодар - Рен 1:0

Севиля – Челси 0:4.

Група "F"

Борусия (Дортмунд) – Лацио 1:1

Брюж – Зенит 3:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново увеличение на облачността ще започне следобед
Ново увеличение на облачността ще започне следобед
В Европа с различни мерки за празниците. Принц Хари има версия за пандемията
В Европа с различни мерки за празниците. Принц Хари има версия за пандемията