НОВИНИ

Барселона и Ювентус се откъснха в група "G" на Шампионксата Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:56, 05.11.2020
Чете се за: 01:04 мин.
Футбол
барселона ювентус откъснха група шампионксата лига

В мачовете си от третия кръг на груповата фаза, "каталунците" се справиха с 2:1 на своя "Камп Ноу" срещу Динамо Киев, докато "Старата госпожа" записа категоричен успех с 4:1 като гост на Фернцварош в Унгария.

Двубоят между Барса и Динамо се проведе, въпреки големият брой на заболелите от COVID-19 в украинския тим. Наставникът Мирча Луческу не можеше ад разчита на 13 от своите играчи, а в допълнение капитанът Сифорчук беше наказан.

Това очаквано доведе до сериозен натиск от страна на домакините в началото на срещата, като само и единствено намесите на младия страж Нещерет спасиха отбора от Киев от тежко поражение.

За тяхно съжаление Барса поведе още в 4-та минута, когато Меси откри резултата от дузпа. До 10-та минута пък изстрели на Педри и Фати бяха близо до целта, но първия срещна гредата, а вторият беше отразен.

Последваха още няколко опити на домакините, но втори гол така и не падаше.

В началото на второто полувреме гостите помислиха, че са изравнили чрез Киджиора, но за тяхно съжаление при центрирането от корнера, топката беше напуснала очертанията на терена и голът не бе зачетен.

"Каталунците" най-накрая удвоиха аванса си в 64-та минута, когато Жерар Пике отбеляза след добро центриране на Ансу Фати.

Тимът от Киев отговори чрез Виктор Циганков, който намали в 75-та минута, а до края гостите дори опитаха и да наложат някакъв натиск, който обаче не доведе до нищо съществено.

В другата среща от групата, Ювентус се разправи с категоричното 4:1 при гостуването си на унгарския шампион, Ференцварош.

"Бианконертие" поведоха още в 7-та минута след гол на Мората, а отново той удвои след точно час игра. Пауло Дибала направи резултата класически в 73-та минута, преди автогол на Двали да покачи на 4:0.

Почетното попадение за домакините дойде в самия край на срещата и бе дело на Франк Боли.

Барса води в подреждането с пълен актив от 9 точки, следван от Ювентус с 6. Динамо Киев и Ференцварош са на дъното с по само един пункт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Каролев и Мартин Табаков не очакват обрат в полза на Тръмп
Владимир Каролев и Мартин Табаков не очакват обрат в полза на Тръмп
Директорът на Инфекциозна болница в София: Координацията с личните лекари се подобрява
Директорът на Инфекциозна болница в София: Координацията с личните лекари се подобрява