НОВИНИ

Барселона надви Атлетико (Мадрид) в истинско зрелище на "Камп Ноу"

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:08, 06.02.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
барселона надви атлетико мадрид истинско зрелище камп ноу
Слушай новината

Отборът на Барселона спечели с 4:2 домакинството си на Атлетико (Мадрид) в най-интригуващия сблъсък от 23-ия кръг на Ла Лига.

На своя "Камп Ноу" "каталунците" се оказаха рано-рано догонващи резултата, когато в 8-та минута Яник Ферейра Караско изведе гостите напред в резултата, възползвайки се от подаване на Луис Суарес.

Броени секунди след подновяването на играта обаче домакинските привърженици бяха хвърлени в екстаз от Жорди Алба, който със страхотно изпълнение от въздуха възстанови равенството.

Това попадение вдъхна увереност във футболистите на Шави и в 21-ата минута те стигнаха до пълния обрат. Едно от новите попълнение в отбора Адама Траоре центрира в наказателното поле, а там юношата на Барса Гави с глава прати топката във вратата на "дюшекчиите" за 2:1.

"Лос блаугранас" продължиха да бъдат по-опасния тим в следващите минути, но трябваше да чакат до 43-ата минута, за да реализират трети гол. Удар на Жерар Пике след подаване от свободен удар се отклони от напречната греда, но неговият колега в отбраната Роналд Араухо беше на правилното място, за да направи добавка, реализирайки за 3:1.

В самото начало на втората част Дани Алвеш пък беше точен за 4:1, вкарвайки първия си гол за Барселона след завръщането си в клуба през зимата.

Малко по-късно обаче бразилецът се превърна в грешник за своя отбор, тъй като си изкара директен червен картон за грубо влизане в гръб срещу Караско.

Изгонването на Алвеш дойде в много неприятен момент за "каталунците", тъй като десетина минути по-рано "дюшекчиите" бяха намалили своя пасив чрез бившия футболист на Барса Луис Суарес.

За щастие на домакините, макар и с човек по-малко те запазиха своя аванс и по този начин се настаниха в топ 4 именно за сметка на днешните си съперници. Барселона заема 4-та позиция с 38 точки, докато Атлетико са 5-и с 36.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светослав Делчев: Няма дупка от 200 млн. в "Булгаргаз", мениджърският екип напусна по свое желание
Светослав Делчев: Няма дупка от 200 млн. в "Булгаргаз", мениджърският екип напусна по свое желание
Теменужка Петкова: Обвиненията за газовите сделки не са координирана атака, а факти
Теменужка Петкова: Обвиненията за газовите сделки не са координирана атака, а факти