НОВИНИ

Барселона с класика срещу Севиля като гост

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:42, 04.09.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
барселона класика севиля гост
Слушай новината

Отборът на Барселона постигна трета поредна победа в Ла Лига, след като надигра с класическото 3:0 като гост състава на Севиля в един от най-интересните мачовете от 4-ия кръг на шампионата.

На стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Андалусия домакините имаха първата възможност да отбележат още в 5-та минута след разбъркване в наказателното поле на "каталунците", но в крайна сметка отбраната на гостите се справи и изчисти.

Впоследствие пък играчите на Барса поеха контрола върху в срещата и в 21-та минута Роберт Левандовски бе изведен в страхотна позиция от свой съотборник и ефектно копна топката над стража на Севиля Боно. Със сетни усилия Фернандо изби кълбото от голлинията, но го прати на пътя на Рафиня, който с глава отблизо не сбърка за 1:0.

В 36-та минута един от новите в състава на "каталунците" Жул Кунде, който дойде именно от Севиля намери с чудесно подаване по въздуха Левандовски, който овладя с гърди в наказателното поле и с второто си докосване преодоля вратаря на домакините, за да удвои аванса на Барселона.

Малко след началото на второто полувреме пък Ерик Гарсия оформи крайното 3:0 след нова асистенция на Кунде, който свали с глава топката за младия бранител, за когото не остана друго освен да реализира на опразнената врата.

По този начин футболистите на Шави вече имат 10 точки в актива си и заемат 2-та позиция след лидера Реал Мадрид, който е с 12 пункта. Севиля пък продължава с трудния си старт на сезона, като до момента андалусийци имат само 1 точка и се намират на 17-то място в подреждането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 5000 души са евакуирани заради пожари в Северна Калифорния
Над 5000 души са евакуирани заради пожари в Северна Калифорния
Село Каравелово остава без електричество и вода
Село Каравелово остава без електричество и вода