НОВИНИ

Барселона спря негативната серия на "Камп Ноу" с успех срещу Майорка

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:51, 01.05.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
барселона спря негативната серия камп ноу успех майорка
Слушай новината

Отборът на Барселона спечели с 2:1 домакинството си на Майорка в среща от 34-ия кръг на испанската Ла Лига.

По този начин "каталунците" прекъснаха серията си от три поредни поражения на "Камп Ноу", а освен това си върнаха и втората позиция във временното подреждане.

Мемфис Депай даде аванс на домакините в 25-та минута, когато получи чудесно подаване от Жорди Алба и с второто си докосване прати топката във вратата на гостите за 1:0.

Капитанът на Барселона Серхио Бускетс удвои преднината на своя тим в 54-та минута, когато се разписа с прецизен удар от границата на наказателното поле, вкарвайки първия си гол в Ла Лига през кампанията.

Малко по-късно "каталунците" стигнаха и до трети гол чрез Феран Торес, който обаче впоследствие беше отменен заради засада на Обамеянг, маркирана от системата ВАР.

В 79-та минута Антонио Раийо върна надеждите на гостите от Майорка, намалявайки резултата на 1:2, но за повече момчетата на Хавиер Агире нямаха сили и така победата остана за Барселона.

В класирането момчетата на Шави отново излязоха на втората позиция, като имат аванс от два пункта пред третия Севиля - 66 срещу 64. Майорка пък остава въвлечен в битката за оцеляване, като четири кръга преди края на шампионата отборът е на 16-та позиция само на точка над зоната на изпадащите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-хладно и с повече облаци днес
По-хладно и с повече облаци днес
Надал определи като "крайно нечестно" решението на Уимбълдън за играчите от Русия и Беларус
Надал определи като "крайно нечестно" решението на Уимбълдън за играчите от Русия и Беларус