НОВИНИ

Бащата на Ноле обвини Григор Димитров за COVID драмата на "Адриа Тур"

бащата ноле обвини григор димитров covid драмата адриа тур
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:08, 24.06.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Спорт

Бащата на сръбския тенисист Новак Джокович директно обвини българската ракета №1 Григор Димитров за заразяването на сина му с коронавирус.

Според Сърджан Джокович "с поведението си Димитров е нанесъл огромна щета на Сърбия и Хърватия".

"Защо стана така? Вероятно, защото е пристигнал човек, който е бил болен. Никой не знае откъде. Той не е бил тестван. Той се тества след това на друго място. Според мен това нещо не е наред. Какво да правим? С поведението си той нанесе огромна щета на Сърбия и Хърватия, както и на семейството ни", каза още бащата на Джокович.

"Никой не се чувства добре, разбира се и самият Новак. Но, положението е такова, каквото е. От тази ситуация трябва да излезем по-силни. Трябва да осъзнаем, че това трябва да мине, да се защитим по някакъв начин", допълни той пред РТЛ.

Обвиненията на бащата на Джокович идват в момент, в който целият тенис свят отправя остри критики към сръбския тенисист заради безотговорното организиране на турнирите "Адриа Тур", в които не се спазваше никаква социална дистанция от играчи, треньори и публика.

Думите на Сърджан Джокович не отчитат и факта, че синът му е единственият от участниците в турнира, който доказано е влязъл в контакт със заразен с коронавирус преди началото на първия турнир от "Адриа Тур" в Белград.

Преди десетина дни стана ясно, че Джокович е присъствал на обществена проява в сръбската столица, по време на която е контактувал с баскетболиста на "Партизан Белград" Никола Янкович, който на 15 юни даде положителна проба за COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма опасност за живота на работниците, затрупани в тунел "Железница"
Няма опасност за живота на работниците, затрупани в тунел "Железница"
Тримата от германската кланица избягали за България, след като плъзнала заразата
Тримата от германската кланица избягали за България, след като плъзнала заразата