НОВИНИ

Бдителен русенец спаси спестяванията на 81-годишна жена от телефонни измамници

бдителен русенец спаси спестяванията годишна жена телефонни измамници
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 11.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Непознат мъж, представил се за лекар от болницата в Свищов, се обадил по телефона на 81-годишна жена от русенското село Караманово и казал, че дъщеря ѝ е болна от коронавирус. Имала нужда от закупуване на плазма от Румъния на стойност 10 000 лв. и обяснил, че ще изпрати човек да вземе парите. Жената приготвила 4900 лв., опаковала ги според указанията и ги поставила в чанта.

След малко пред къщата ѝ спрял лек автомобил и тя предала на шофьора чантата, тъй като го познавала. Оказало се, че при него е разигран друг сценарий. Той бил заблуден, че разговаря с личния си лекар от с. Караманово, който го помолил да отиде до дома на жената и да вземе пакет.

Телефонни измамници искат по 4900 лева за лечение на коронавирус

Бил предупреден да не го отваря, тъй като вътре има спринцовки и може да се зарази. С пакета трябвало да тръгне към с. Копривец, където да го предаде на друг лекар. При пристигането в селото обаче, мнимият лекар му се обадил, че колегата му отсъства и трябва да остави чантата до табелата в края на селото. Едва тогава шофьорът се усъмнил и предал чантата заедно с пакета в полицейското управление в гр. Бяла. По случая е образувано досъдебно производство.

Автор: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В кои градове у нас учениците от 6-и до 12-и клас остават онлайн?
В кои градове у нас учениците от 6-и до 12-и клас остават онлайн?
Без непълнолетни в моловете във Варна
Без непълнолетни в моловете във Варна