НОВИНИ

Бенфика надви Ювентус в мач със седем гола и изхвърли „бианконерите“ от Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:53, 25.10.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
бенфика надви ювентус мач седем гола изхвърли bdquoбианконеритеldquo шампионската лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Бенфика постигна победа с 4:3 при домакинството си на Ювентус с мач от предпоследния кръг на група H в Шампионската лига.

Лисабонските „орли“ откриха резултата на „Ещадио да Луж“ в 17-ата минута. След късо изпълнение на ъглов удар Енцо Фернандес центрира по диагонал в наказателното поле на „бианконерите“, където Антонио Силва изпревари и надскочи Федерико Гати и с глава се разписа във вратата на Войчех Шчесни.

Ювентус възстанови равенството пет минути по-късно, когато след центрира от корнер Данило отклони топката с глава към далечната греда, където непокритият Душан Влахович засече, вратарят Одисеас Влаходимос отрази, но след намеса на ВАР се окача, че топката е преминала голлинията.

След почти половин час игра Бенфика получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка на Хуан Куадрадо в наказателното поле на „Старата госпожа“. Зад топката застана Жоао Марио, който с прецизен изстрел се разписа в горния десен ъгъл на стража Шчесни, който се хвърли в обратния ъгъл.

Домакините реализираха трети гол във вратата на именития си съперник в 35-ата минута след скоростна контраатака. Голмайсторът Марио получи топката на десния фланг и центрира диагонал по земя в пеналтерията на Юве, където връхлитащият Рафа Силва с ефектно изпълнение с пета се разписа.

Четири минути след началото на втората част Силва отново се озова в прегръдките на своите съотборници, когато се възползва от грешка в отбраната на „бианконерите“ и с прехвърлящ удар реализира второто си попадение в срещата.

Футболистите на Мисимилиано Алегри върнаха още едно попадение четвърт час преди последния съдийски сигнал. Самюел Илинг-Джуниър центрира в наказателното поле на Бенфика, където Аркадиуш Милик се разписа с изстрел от движение.

Две минути по-късно пасивът на Ювентус стана едно попадение, след като и Уестън Маккени се разписа след центриране в пеналтерията на „орлите“.

В класирането Бенфика събра 11 точки и зае втората позиция зад лидера ПСЖ, който е със същия точков актив, но парижани са с по-добра голова разлика. Ювентус пък заема третото място с три точки, като „бианконерите“ са с по-добра голова разлика от последния Макаби Хайфа, който също е с три пунта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-ниски максимални температури днес
По-ниски максимални температури днес
Ред Бул Лайпциг нанесе първа загуба на Реал Мадрид в Шампионската лига
Ред Бул Лайпциг нанесе първа загуба на Реал Мадрид в Шампионската лига