НОВИНИ

Бензема: Оставям мястото си на някой, който може да помогне на отбора

Бензема пропуска световното първенство в Катар поради контузия

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:12, 20.11.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
завръщането цяла франция очаква ndash бензема отново води атаката
Слушай новината

Карим Бензема, който напусна снощната тренировка на Франция в нейното начало поради контузия в лявото бедро, написа съобщение до милионите си фенове.

"В моя живот никога не съм се отказвал, но тази вечер трябва да мисля за отбора, както винаги съм го правил. Така че разумът ми казва да оставя мястото си на някой, който ще може да помогне на отбора ни да направи страхотно световно първенство. Благодаря за всички съобщения и за подкрепата", написа Бензема в публикация в Инстаграм.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан изрази съжаление, че Бензема няма да може да помогне на отбора да защити световната си титла.

“Изключително съм тъжен за Карим, който беше направил това световно първенство в основна цел за себе си. Въпреки новия удар по френския отбор, аз имам пълно доверие в моите играчи. Ще направим всичко възможно да се изправим срещу предизвикателството, което ни очаква”, коментира новината селекционерът Дидие Дешан.

Бензема имаше много силен сезон с Реал Мадрид, отбелязвайки 44 гола в 46 мача във всички турнир. Той бе в основата на титлата на "кралския" клуб в първенството и в Шампионската лига, което му осигури и отличието "Златната топка".

Нападателят беше голмайстор на Франция на Световното първенство през 2014 г., но не беше част от отбора през 2018 г., когато тима спечели трофея в Москва. Той се завърна в състава на "петлите", миналата година след шестгодишно отсъствие. Бензема отбеляза 10 гола в 16 мача.

С отпадането на Бензема Франция губи поредна звезда за това световно. Аут от турнира в Катар вече са Пол Погба, Н'Голо Канте и Кристофър Нкунку, които имат различни травми.

Отсъствието на Бензема означава, че за пръв път от 1978 година актуалният носител на "Златната топка" няма да играе на световно първенство. Последният подобен случай е с датчанина Алан Симонсен, който не играе на световното през 1978 година, тъй като неговият национален отбор не успява да се класира за турнира.


Франция започва защитата на титлата си с мач срещу Австралия на 22 ноември 2022 г.

Световното първенство в Катар започва днес и може да го гледате по БНТ!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата: Работи се по повече от една версия за изчезването на 12-годишния Александър
Прокуратурата: Работи се по повече от една версия за изчезването на 12-годишния Александър
Украйна: Електроснабдяването е под контрол и няма място за притеснение
Украйна: Електроснабдяването е под контрол и няма място за притеснение