НОВИНИ

Бербатов след мача с Гибралтар: Думите са излишни, но действията са наложителни

Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:33, 10.06.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов излезе с видео послание след равенството 1:1 на националния отбор срещу Гибралтар в мач от Лигата на нациите.

Той за пореден път призова ръководството на футболната централа да подаде оставка.

Димитър Бербатов и екипът му настояват за провеждането на „нов обединителен конгрес, който да избере нов легитимен президент на БФС“.

„След снощния двубой думите са излишни, но действията са наложителни. А единственото правилно действие е оставка на сегашното ръководство на БФС. 15-годишното им управление ни доведе до тук. Призовавам цялата футболна общественост, нека не бъдем пасивни. Пасивността също е позиция. Няма значение кой от кой отбор е, всички сме българи, всички желаем бъдеще за нашите деца тук в България“, сподели Димитър Бербатов.

Преди няколко дни той даде пресконференция, на която за пореден път пожела Борислав Михайлов и всички ръководители в БФС да се оттеглят от постовете си.

„Време е да се даде шанс на други хора, с други възможности и друга визия, с друго отношение към футбола. Искаме оставката на сегашния футболен съюз и свикване на честен обединителен конгрес, който да избере нов легитимен президент на БФС“, каза още Бербатов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Йорданова се срещна с европейския прокурор Лаура Кьовеши
Министър Йорданова се срещна с европейския прокурор Лаура Кьовеши
Кирил Петков се срещна с президента на Европейската инвестиционна банка
Кирил Петков се срещна с президента на Европейската инвестиционна банка