НОВИНИ

Берое отбеляза 82 точки за едно полувреме, победи за Локомотив и Монтана

шампионките берое шеста поредна победа женското баскетболно първенство
Снимка: БК Берое Стара Загора
bnt avatar logo
от БНТ
18:33, 10.12.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Берое Стара Загора записа своеобразен рекорд в женското баскетболно първенство, след като вкара 82 точки само за едно полувреме. „Зелените“ победиха Академик Пловдив със 127:43 точки, след като спечелиха първите две четвърти съответно с 42:11 и 40:8.

Всички състезателки в състава на домакините се разписаха. С най-много, 18, завърши Деана Стояновска, 17 добави друга млада баскетболистка – Гергана Маданкова. По 15 нанизаха Теодора Динева и Димана Костова, а с 12 се отчете Киара Ростен.

За гостите от Пловдив 12 отбеляза капитанът Иглика Тамборджиева, а 10 – Валентина Горанова.

В друг шампионатен мач Локомотив София спечели столично дерби в А група, жени, след като надви в драма Шампион 2006 със 70:67 в мач с продължение.

Шампион имаше много крехко предимство в първите минути и 3 точки аванс на почивката. През второто полувреме тимът, воден от Лилия Георгиева успя да навакса в равностойния мач и накрая измъкна и успех в допълнителното време с по-здрави нерви.

22 точки за успеха наниза Магдалена Георгиева, а с впечатляващ дабъл-дабъл се отличи Гергана Цекова – 19 точки и 10 борби.

За Шампион 2006 със 17 точки се отличи Анджела Стамболян, а по 15 отбелязаха Мария Светославова и Елена Димова (10 борби).

Младият тим на Рилски спортист, който дебютира в женското първенство, изигра доста равностойно първо полувреме, но загуби от фаворита за финал Монтана 2003 с 60:82 като гост.

Самоковки отстъпиха с 3 точки в първата част и още 4 във втората, но домакините успяха след почивката да наложат волята си и да вземат победата.

По 15 точки за победителките реализираха Габриела Николова (11 борби) и Валерия Алексиева. Алекса Харт се отличи с 14 точки и 12 борби, а с по 12 точки се включиха Анжелика Митрашинович и Александра Петрова.

За Рилски спортист 18 точки за 40 минути на терена реализира Радина Илиева, а с 15 се включи Деница Манолова. С 13 точки се отличи капитанът Вероника Джикова, която подаде и 9 асистенции.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италианският президент е с коронавирус
Италианският президент е с коронавирус
Георги Наков, депутат в Румъния: Проблемът с корупцията е силно преувеличен
Георги Наков, депутат в Румъния: Проблемът с корупцията е силно преувеличен