НОВИНИ

Берое сломи Локо (Пд) с късен гол под Аязмото

берое сломи локо късен гол аязмото
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
21:46, 01.10.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Берое победи Локомотив (Пловдив) с минималното 1:0 в среща от 10 кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата реализира появилият се от скамейката Омар Камара в 87-ата минута.

Първата сериозна опасност дойде в 6-ата минута, когато Генов от състава на Берое получи дълъг пас и успя да изпревари бранителят на Локо (Пд) Биков, след което пусна топката към точката за изпълнение на дузпа, а там отново Биков се намеси и изчисти в корнер, но топката мина на сантиметри от гредата.

В следващите минути домакините продължиха да бъдат по-активни и топката на два пъти бе центрирана опасно, но бранителите в "червено-черно" се справиха.

В 15-ата минута Серкан Юсеин получи топката от Лебон на границата на наказателното поле на пловдивчани и стреля по земя, но топката мина на метър от гредата.

В 21-ата минута "смърфовете" изпълниха корнер, но беройци откраднаха топката и Юсеин пусна извеждащ пас към Лебон. Французинът пробяга половината терен и се озова сам срещу Рейдър, който обаче отрази изстрела и топката излезе в ъглов удар.

Три минути след това Даскалов изведе Лебон, а той намери Юсеин, който стреля от дистанция, но топката срещна главата на Петрович.

В следващите десетина минута играта бе изравнена, а гостите имаха няколко блокирани удара.

В добавеното време на първата част Локомотив можеше да повече, когато Гомис засече центрирана от Умарбаев топка, но тя мина над вратата. Така полувремето завърши без отбелязано попадение.

Три минути след подновяването на играта Лебон направи пробив и стреля от малък ъгъл, но Рейдър нямаше проблем да улови.

В 49-ата минута Фуртадо центрира, а Фал отправи удар с глава, но топката мина над вратата.

В 70-ата минута Мартин Камбуров намери Лебон на фланга, а французинът центрира много опасно, но Биков успя да се намеси и изчисти точно пред нападателя на Берое.

Три минути по-късно Карагерен навлезе в пеналта, но се засуети и топката му бе отнета.

Три минути преди края на срещата Берое излезе напред в резултата. Лебон получи на фланга и центрира в наказателното поле, а там Гомис игра с глава. Топката обаче попадна в Камара, който я прати в мрежата със силен удар – 1:0

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Херо Мустафа на посещение на Българското Черноморие
Херо Мустафа на посещение на Българското Черноморие
Заради изхвърлен фас на улицата: Полицай преби младеж в Благоевград
Заради изхвърлен фас на улицата: Полицай преби младеж в Благоевград