НОВИНИ

Берое взе нужната точка в Монтана и ще играе в първата шестица

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:38, 25.04.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
берое взе нужната точка монтана играе първата шестица

Отборите на Монтана и Берое (Стара Загора) завършиха наравно 1:1 в мач от последния редовен 26-ти кръг на родната Първа Лига, игран на стадион "Огоста" в Монтана.

Хиксът бе напълно достатъчен на "зелените", за да изпреварят Черно море и да си гарантират участие в плейофите на първата шестица до края на сезона.

Монтана от друга страна пък остава на последното 14-то място и ще трябва да се бори със зъби и нокти за своето оставане в елита и през сезон 2021/22.

Домакините влязоха по-добре в срещата и още в 4-та минута получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка на Алиун Фал в наказателното поле. Монтанчани имаха претенции, че сенегалецът е трябвало да бъде изгонен, но все пак футболистът на Берое се отърва само с жълт картон.

Зад топката застана Тони Тасев, но изпълнението му бе слабо и Душан Перниш изби.

Малко по-късно Тасев пробва късмета си от дистанция, но Перниш отново се бе пласирал добре и изби встрани.

В 39-та минута "зелените" поведоха, след като добър пробив на Фуртадо завърши с пас към Камбуров, но бранител изби топката в последния момент. Кълбото обаче стигна до Иван Минчев и той отбеляза с хубав изстрел по земя за 1:0.

Домакините стигнаха до точката в 62-та минута, когато Владимир Айтов се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на Берое и прониза Душан Перниш за крайното 1:1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът на Армения подаде оставка
Премиерът на Армения подаде оставка
Остри реакции в два университета в защита на уволнен преподавател
Остри реакции в два университета в защита на уволнен преподавател