НОВИНИ

Берое зарадва деца в старозагорско училище

Берое
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 11.05.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Кампанията на Берое „Да играем футбол в училище“ продължи с посещение в 5-о ОУ „Митьо Станев“. Гости на децата от училището бяха футболистите Алиун Фал и Божидар Пенчев, треньори от школата на клуба, треньорът на мъжкия отбор Иван Желев и изпълнителният директор Стелиян Попчев.

Домакините от училището бяха подготвили специална програма, но истинското удоволствие бе желанието и радостта на децата от срещата с „Берое“. Играчите раздадоха множество автографи и направиха снимки за спомен. Всички деца участваха и в демонстративни игри.

Децата от 1-ви до 4-ти клас получиха специална покана за срещата с Локомотив Пловдив, която важи за техен родител или придружител. Такава покана имат и децата от 2-ро ОУ „П.Р. Славейков“, с които представителите на клуба играха футбол през миналата седмица. Кампанията на клуба продължава с посещение на 6-о ОУ „Свети Никола“, която ще се състои на 19 май.

Дейностите, предвидени в „Да играем футбол в училище с ПФК Берое“, са част от мерките за увеличаване на положителното въздействие на заниманията с футбол, насочени към целевата група – децата от начален етап на обучение в училищата. Основните цели са за подобряване и повишаване ефективността от дейността за развитие на спорта за учащи, насърчаване на учениците от начален етап на обучение в училищата към физическа активност и системно практикуване на спорта футбол като средство за здравословен начин на живот, физическо и духовно развитие.

Клубът цели популяризиране на марката „Берое“ сред децата в града, както и осигуряване на условия за осъществяване на тренировъчна и състезателна дейност на учениците с достъп до футболните бази и квалифицирани треньори.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Гюров, ПП: Стремежът е от юни България да започне да получава пълни количества азерски газ
Андрей Гюров, ПП: Стремежът е от юни България да започне да получава пълни количества азерски газ
Убиха репортерка на "Ал Джазира" при отразяване на израелска операция
Убиха репортерка на "Ал Джазира" при отразяване на израелска операция