НОВИНИ

Безпощаден Брентфорд направи на пух и прах беззъб Ливърпул

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:30, 02.01.2023 (обновена)
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
безпощаден брентфорд направи пух прах беззъб ливърпул
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

„Пчеличките“ откриха резултата на стадион „Брентфорд Къмюнити Стейдиъм“ в 19-ата минута, когато Брайън Мбемо центрира от ъглов удар в наказателното поле на „мърсисайдци“, топката бе пратена на близката греда, където Бен Мий попречи на видимостта на бранителя на Ливърпул Ибрахима Конате, който късно видя топката, не успя да се отмести на време, кълбото се удари в коляното му у влетя в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Алисон Бекер.

В 27-ата минута след изпълнение на ъглов удар нападателят Йоан Уиса се разписа, но голът не бе зачетен от рефера Стюарт Атуел заради засада на французина.

Дванадесет минути по-късно Брентфорд отбеляза и още едно попадение, но и то бе отменено след намеса на ВАР. Ново центриране от корнер на Мбемо бе овладяно на втора греда от Уиса, който с гърди свали топката и стреля от воле, топката рикошира в гърба на Бен Мий и влетя в мрежата зад Алисон. Голът обаче не бе признат, тъй като Мий бе в положение на засада.

В 42-ата минута домакините все пак удвоиха преднината си. Матиас Йенсен центрира от десния фланг във вратарското поле на гостите, Уиса се освободи от опеката на Трент Александър-Арнолд и с глава насочи топката към долния десен ъгъл на вратаря Алисон. Бразилецът изби кълбото, но технологията на голлинията сигнализира на рефера Атуел, че топката е преминала очертанието с пълния си обем.

Три минути след началото на второто полувреме Тиаго Алкантара изведе Дарвин Нунес отдясно в половината на Брентфорд. Уругваецът напредна в наказателното поле на домакините и прехвърли вратаря Рая, но голът му бе отменен заради засада.

Съставът на Юрген Клоп намали изоставането си в 50-ата минута. Александър-Арнолд центрира по диагонал от десния фланг и прати топката на границата на вратарското поле, където връхлитащият Алекс Окслейд-Чембърлейн с глава прати топката в долния десен ъгъл на вратаря Рая.

Брентфорд сложи точка на спора в 84-ата минута след загубена топка от играча на Ливърпул Наби Кейта в половината на домакините. Кристиан Ньоргор пусна дълга висока топката към Мбемо, грешникът за първия гол Конате обита да гардира с тяло, но нападателя на „пчеличките“ му отне в наказателното поле и останал сам срещу Алисон стреля покрай неговото тяло за крайното 3:1.

В класирането Брентфорд събра актив от 26 точки и се изкачи на седмото място, с два пункта по-малко от осмия Ливърпул.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази сериозно недоволство от съдията Стюарт Атуел след загубата. Според Клоп третият гол на домакините е трябвало да бъде отменен за избутване на Мбемо срещу Конате.

"Третият гол трябваше да бъде отменен, елементарно е. Опитах се да говоря със съдиите, но това е все едно да говориш на микровълновата. Атуел реши, че не е фал, а ВАР се крие зад фразата "не е очевидна грешка". Не мога да уважа този гол, той няма нищо общо с всичко друго, просто беше фал. Брентфорд диктува играта заради съдийството. Те се възползват от правилата и затова е много трудно при статични положения, бутат се, дърпат. Преди началото на сезона имахме среща и бе решено, че такива действия ще се свирят, но това не се случва", каза треньорът на Ливърпул.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки хиляди се поклониха пред папа Бенедикт XVI в базиликата "Свети Петър"
Десетки хиляди се поклониха пред папа Бенедикт XVI в базиликата "Свети Петър"
Банките в Хърватия успешно са преминали към работа в евро
Банките в Хърватия успешно са преминали към работа в евро