НОВИНИ

БФ Волейбол с нов Управителен съвет и проектобюджет за над 10 милиона лева

волейбол нов управителен съвет проектобюджет милиона лева
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 24.03.2023
Чете се за: 05:35 мин.
Спорт
Слушай новината

На над шестчасово заседание Общото събрание на Българска федерация по волейбол избра новите 16 членове на Управителния съвет. Досега броят им беше 25.

След гласуване на 94 делегати на форума членове на УС стават Александър Попов, Александър Маджуров, Александър Иванов, Борислав Кьосев, Венислав Йонев, Давид Давидов, Евгени Иванов, Живко Желев, Ивайло Константинов, Илия Динков, Красимир Илиев, Николай Иванов, Огнян Томов, Петър Кънев, Сашо Йовков и Станислав Николов (изброяването е по азбучен ред). Те ще завършат мандата до 2024 година.

"Преди 5-6 месеца след едно заседание на управителния съвет Иван Сеферинов даде много интервюта, че трябва да се намали броят на членовете. Това негово изказване ни мотивира и ние се вслушахме в него. Направихме предложение за промените в устава. Създаде се специална работна група, която работи повече от три месеца. На 13 септември тя докладва предложението за новия устав на УС, който го прие и го предложи за гласуване на Общото събрание. На него гласувахме оставките на всички 24 членове на УС. Всичко беше напълно прозрачно. Имаше 28 кандидата, които заявиха кандидатурите си с мотивационни писма. В последните две седмици дадохме възможност всеки да напише сам интервю, зададено с еднакви въпроси и публикувано в официалния сайт на БФ Волейбол. Някои отказаха, но това е тяхно право. Целите пред УС са приети отдавна и работата продължава до края на 2024 година. Тогава изтича мандатът на всички членове на УС заедно с председателя", обясни президентът на федерацията Любомир Ганев.

Проектобюджетът на федерацията е рекорден - 10 403 456 лева. Финансирането от Министерството на спорта са 4 706 456 лв. Приходите от стопанска дейност са 3,3 млн. лева, а от регламентирана дейност – 2 350 000 лв. Най-големият разход е за Европейското първенство за мъже, на което Варна е един от домакините. 1,2 милиона евро е само таксата към Европейската конфедерация CEV. Всички разходи по организацията и провеждането на първенството са над 1,3 милиона лева.

Снежният волейбол официално влезе в устава на БФ Волейбол. Вече клубове, които практикуват само снежен волейбол, могат да стана членове на БФВ. Миналата седмица под връх Перелик се проведе историческата първа Балканиада, на която един от българските отбори при мъжете стана шампион.

Вече има и две нови постоянни комисии в БФ Волейбол – Треньорската и по Снежен волейбол.

Решенията за промените в устава бяха приети почти единодушно.

"Мотивира ме, че натрупах доста опит в последните години. Мога да приложа нещата, за които имам виждане. Моята роля ще е конструктивна, а не деструктивна. Трябва да се надгражда, защото само така можем да постигнем резултатите, които искаме. Целта е да помогнем спортът да се развива в посоката, която искаме", каза Александър Иванов, президент на Хебър и един от новите членове на УС.

"Всички сме се доказали като успели хора. При нас водещо е любовта към спорта. Интересът към волейбола е огромен и трябва да направим следващата крачка. Целта ни е волейболът да стане спорт №1 в България. Така ще има и по-голям интерес от партньори. Дано националният отбор завърне своите позиции. Бях поканен да си подам кандидатурата. Имам много ангажименти и това е един допълнителен. Но ме убедиха, че мога да помогна", добави Александър Маджуров, президент на Дея Спорт и друг нов член на УС.

"Най-голямото ми желание е да запалим децата да спортуват и по-специално волейбол. Те са нашето богатство! Искам да виждаме пълни зали и оспорвани мачове. БФ Волейбол винаги се е доказвала като перфектен домакин и обещавам така да бъде и на европейското първенство за мъже! Там вярвам, че нашият отбор ще се представи добре и ще си вдигне самочувствието! След това идва олимпийската квалификация и аз вярвам, че нашият шанс е на лице. Пожелавам успех на всички нови членове на Управителния съвет, както и на всички клубове", обобщи Любомир Ганев след края на Общото събрание.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-високи наказания за превишена скорост и употреба на алкохол от днес
По-високи наказания за превишена скорост и употреба на алкохол от днес
Арестуван ли е Тръмп? Снимки, създадени от изкуствен интелект превзеха социалните мрежи
Арестуван ли е Тръмп? Снимки, създадени от изкуствен интелект превзеха социалните мрежи