НОВИНИ

БФС представи новото лого по случай 100-годишнината на централата

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:01, 06.02.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
бфс представи новото лого случай 100 годишнината централата
Снимка: Български футболен съюз (БФС)
Слушай новината

Българския футболен съюз (БФС) представи юбилейната си емблема, която ще се използва през 2023 г. по повод 100-годишнината от основаването на централата.

Новата емблема беше показана за първи път вчера вечерта по време на церемонията за "Футболист на годината", като от БФС споделят, че логото ще бъде изобразено и върху новите екипи на националния отбор.

Ето и какво се казва в изявлението на БФС:

"На снощната церемония „Футболист на годината“ за пръв път бе представена юбилейната емблема на Българския футболен съюз, разработена специално за 100-годишната от основаването му. Новото лого ще се използва през 2023 г., като част от тържествата по повод кръглата годишнина на организирания футбол в България.

Дизайнерският проект е препратка към основите на играта – със стилизирана ретро футболна топка, а цветът е старо злато. Юбилейната емблема запазва визуалната идентичност на добре познатото лого на БФС, а в изработката се залага на популярния сред клубове и федерации по света минималистичен подход.

Символът на националните отбори – гербов лъв върху щит, също бе обновен по повод на юбилея, като към него бе добавен лавров венец.

И двата символа ще присъстват на новите екипи на България, произведени от италианската компания Macron. Уникалната колекция фланелки ще дебютира на двубоите на националните ни отбори през месец юни.

Изработването на юбилейното лого е част от проектите в чест на вековната годишнина, като кулминацията на честванията ще бъде в края на календарната 2023 г."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христиан Пендиков беше изписан от ВМА, по-късно се срещна с президента Радев
Христиан Пендиков беше изписан от ВМА, по-късно се срещна с президента Радев
Кирил Десподов: Този национален отбор ще класира България на голям форум
Кирил Десподов: Този национален отбор ще класира България на голям форум