НОВИНИ

БФС създаде комисия, която ще разглежда възможностите за подобрения на системата ВАР у нас

бфс създаде комисия разглежда възможностите подобрения системата вар нас
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:01, 03.04.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският футболен съюз (БФС) обяви създаването на специализирана комисия, която ще разгледа офертите за подобряване на системата ВАР по родните терени.

Председател на тази комисия ще бъде вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, който заяви, че има идея за разполагането на повече камери по стадионите и най-вече такива на линията на засадата.

"Първо да кажа, че договорът с Hawk-Eye е до края на другата година или до финала на първенство 2024/25, т.е ние сме обезпечени със сегашната система ВАР до края на следващия сезон. И е абсолютно нормално, когато тръгнем да подновяваме един договор, да видим и конкуренцията какво предлага. И да вземем най-добрите условия за БФС. Така че точно с тази цел беше направена комисия, която да преговаря и да провери. Доволни сме от сегашния партньор, но все пак трябва да знаем и условията на конкурентите", коментира още той.

Междувременно новият президент на БФС Георги Иванов също обърна внимание на системата ВАР, споделяйки, че поради важността на двубоите Лудогорец-Левски и Левски-ЦСКА на тях ще има по трима арбитри, които ще бъдат ангажирани със системата за видеоарбитраж.

"Ние сме за честното съдийство, за феърплея, който трябва да властва. Всички отбори трябва да бъдат равнопоставени. Затова има трима съдии във ВАР-стаята, предвид важността на мача. Трябва да бъдете сигурни, че ще има трима ВАР-арбитри и на дербито между Левски и ЦСКА. Така че това са нещата, които искаме да въведем. Да бъде прозрачно, да бъде феърплей и всички отбори да се чувстват равноправни. Лично аз вярвам във феърплея. И аз съм бил винаги човек, който е играл честно. Ако някой друг иска да играе по заобиколния начин, ние не можем да кажем дали ще го направи или не. Но нашето желание и моите инструкции към всички комисии, с които днес имах срещи, и с шефовете на съдиите в това число, е всичко да бъде по правилата", сподели Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алберт Попов пред БНТ: Имах шансове да стигна до подиума в някои от стартовете през този сезон
Алберт Попов пред БНТ: Имах шансове да стигна до подиума в някои от стартовете през този сезон
Спортни новини 03.04.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 03.04.2024 г., 20:50 ч.