НОВИНИ

БФС забрани на Хебър да картотекира нови футболисти

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:32, 07.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
бфс забрани хебър картотекира футболисти
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) наложи забрана на отбора на Хебър Пазарджик да картотекира нови футболисти, като наказанието на новака в Първа лига влиза в сила със задна дата от 28 февруари 2023 година.

От решението на ДК към БФС става ясно, че причина за санкцията на "гробарите" са "неизпълнени финансови задължения" към сенегалския футболист Амаду Диамбо.

Полузащитникът пристигна в Хебър през януари 2022 година, но след само 12 месеца напусна тима, без да е изиграл нито една среща за отбора.

Впоследствие обаче Амаду Диамбо завежда дело срещу родния тим заради неизпълнени финансови задължения, което в крайна сметка е било спечелено от бившия играч на Пескара, като забраната на Хебър Пазарджик да картотекира нови футболисти ще остане в сила "до следващо решение на ФИФА".

Ето го и становището на ДК към БФС:

"Предвид неизпълнени финансови задължения по разпределение на тренировъчна компенсация към Амаду Диамбо от ФК "Хебър" гр. Пазарджик, съгласно решение на Дисциплинарната комисия към ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2023 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2022/2023/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ФК "Хебър" гр. Пазарджик на всички нива, влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА", се казва в позицията на Дисциплинарната комисия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнато е обвинение на мъжа, изтезавал кучето Мечо
Повдигнато е обвинение на мъжа, изтезавал кучето Мечо
Акция срещу наркоразпространението в столичния кв. "Димитър Миленков"
Акция срещу наркоразпространението в столичния кв. "Димитър Миленков"