НОВИНИ

Билетите за Мондиала в Катар - най-скъпите за последните 20 години

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:28, 18.11.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Катар 2022 лого Мондиал
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Проучване на германската спортна компания "Keller Sports" установи, че билетите за Световното първенство по футбол в Катар са най-скъпите в последните 20 години.

Според резултатите от проучването привържениците, които искат да наблюдават на живо двубой от Мондиала трябва да заплатят средно по 286 лири за билет.

За сравнение, преди четири годината средната цена на пропуските за срещите на Световното първенство в Русия е била 214 лири.

От "Keller Sports" твърдят, че причината за този скок в цената на билетите се дължи и на факта, че Мондиала в Катар е най-скъпият в историята. В проучването се казва, че около 3 милиарда долара е била сумата за изграждане на шест нови стадиона и обновяването на две стари съоръжения, а в пъти повече всъщност е било похарчено за разширяване на инфраструктурата в столицата Доха, като изграждане на магистрали, построяването на метрото, реконструкция на международното летище и други.

Проучването показва още, че средната цената на билетите за финалния двубой е с 59% по-висока в сравнение с тази от финала на Световното първенство в Русия през 2018 година. Според немската компания привържениците ще трябва да заплатят средно по 684 британски лири, ако искат да наблюдават на живо финалния двубой на шампионата в Катар.

Въпреки всички тези цифри от ФИФА наскоро съобщиха, че вече са били продадени близо три милиона билета за мачовете от Мондиала.

Световното първенство в Катар ще се проведе в периода 20 ноември - 18 декември, а всичко най-интересно ще може да проследите на живо в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа между джип и камион затрудни движението между Банско и Благоевград
Катастрофа между джип и камион затрудни движението между Банско и Благоевград
Мащабна акция срещу разпространението на детска порнография - има задържани
Мащабна акция срещу разпространението на детска порнография - има задържани