НОВИНИ

Бирсент Карагарен: Не е лесно да преодолееш Левски

бирсент карагарен донесе победата локомотив пловдив проливния дъжд враца
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 21.10.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Крилото на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен бе удостоен днес в пресклуб „България“ с приза „Играч №1 на 13-ия кръг в Пъра лига. На церемонията присъства изпълнителният директор на клуба Лъчезар Димитров.

След двата гола срещу Спартак Вн, които донесоха победата на пловдивчани, възпитаникът на „смърфовете“ получи 6 от общо 19 гласа в анкетата за Играч №1 на 13-ия кръг сред футболните треньори и специалисти. За победния гол срещу ЦСКА, Якуб Пьотровски от Лудогорец се нареди втори с 5 гласа. Илиян Стефанов от Левски е с 4 гласа, след като отбеляза победния гол срещу Ботев Пловдив за 1:0. Вратарят на Лудогорец Серджио Падт е с 3 гласа, а Венсан Марсел от Хебър е с 1 глас.

„Много съм щастлив за наградата и се надявам да гостувам отново“, бяха първите думи на Бирсент Карагарен.

Лъчезар Димитров също благодари за наградата и похвали опитния футболист: „Бирсент влага за отбора сърце и душа и пожелавам на всички в Локо Пловдив да му подражават!“

Преди мача срещу Левски на "Герена" утре отборът на Локомотив Пловдив е физически и психически добре подготвен, поясни Димитров. Той очаква добър мач, но уточни, че не иска да прави конкретна прогноза.

„Феновете не са забравени, те винаги са ни подкрепяли“, добави изпълнителният директор.

„Все едно сме преди дерби. Не е лесно да преодолееш Левски“, описа атмосферата в съблекалнята на „смърфовете“ Бирсент Карагарен.

„Раздаваш се на максимума и се надяваш на победа“, добави халфът.

Той сподели и крайната цел пред отбора – да се класират за евротурнирите. Клубното ръководство не е поставяло конкретна цел, сподели изпълнителният директор. От футболистите се иска да играят последователно и устойчиво.

Относно острата позиция на треньора на ЦСКА 1948 Любослав Пенев за прекомерната намеса на системата ВАР, Лъчезар Димитров бе сдържан и лаконичен – двете системи трябва да работят паралелно.

Според Карагарен трябва още време, за да улегне системата, но трябва да има повече камери и с времето нещата ще си дойдат на мястото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контактната група започва разговорите за съставяне на правителство
Контактната група започва разговорите за съставяне на правителство
Енергийното министерство обсъжда да въведе еднакви цени за газа, тока и парното
Енергийното министерство обсъжда да въведе еднакви цени за газа, тока и парното