НОВИНИ

Бившият ганайски национал Кристиан Атсу остава в неизвестност след земетресениято в Турция

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:14, 07.02.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
бившият ганайски национал кристиан атсу остава неизвестност земетресениято турция
Слушай новината

Ръководството на турския Хатайспор отрече появилите се вчера информации, че футболистът на тима Кристиан Атсу е бил открит под отломките след разрушителното земетресение в Турция.

Вчера вечерта португалският вестник "А Бола" съобщи, че 31-годишният ганаец е бил намерен жив и откаран в болница, но впоследствие прессекретарят на Хатайспор Мустафа Йозат разкри, че тази новина не отговаря на истината и Атсу все още остава в неизвестност, както и спорният директор на тима Танер Савут.

"За съжаление Кристиан Aтсу и нашият спортен директор Танер Савут все още са под развалините. Португалски източник казва за Кристиан Атсу, но не можем да стигнем до него. Не можем да достигнем до никого. Не можем да достигнем тази зона. Ако успеем да го достигнем, световете така или иначе ще бъдат наши. Чакаме помощ. Това е най-трудното място за достигане. Имаме 2 пропуска, ние сме в съоръженията. От утре ще започнем безопасно процеса на евакуация от съоръженията", заяви Йозат, цитиран от турската медия "Газете Дувар".

31-годишният Кристиан Атсу е юноша на Порти, а в професионалния футбол освен за "драконите" е играл още за отбори като Челси, Евертън, Малага, Нюкасъл Юнайтед и други.

За националния отбор на Гана пък записва общо 69 двубоя, в които бележи 9 гола и участва с "черните звезди" на Световното първенство в Бразилия през 2014 година.

Междувременно от Ганайската футболна федерация излязоха с изявление, в което споделят, че мислите им са с Кристиан Атсу, както и всички жертви на земетресението в Турция.

"Молим се за национала на Гана Кристиан Атсу и жертвите на земетресението в Турция и Сирия. Продължаваме с усилията да установим контакт с официалните лица на Хатайспор и Турската футболна федерация, имайки предвид трудната ситуация. Нашите мисли и молитви са с Кристиан Ацу и нашите братя и сестри в Турция и Сирия. Оставаме с надежда за положителни новини", се казва в публикация на централата в Туитър

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецакция във Варненско: Задържаха криминално проявен мъж за разпространение на наркотици
Спецакция във Варненско: Задържаха криминално проявен мъж за разпространение на наркотици
Българските спасители помагат на пострадалите от трусовете в района на Адана
Българските спасители помагат на пострадалите от трусовете в района на Адана