НОВИНИ

БК БУБА Баскетбол открива и женско направление начело с Таня Гатева

Школата е в челото на класациите при момчетата и юношите.

Таня Гатева
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 15.07.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

БК БУБА Баскетбол открива и школа за момичета. В последните над 20 години столичният клуб се утвърди и вече повече от 5 години е неизменно в челото на класациите за най-добра школа при подрастващите в мъжко направление.

"Начело на инициативата застава знаково име в женския баскетбол в страната в последните години – националният селекционер на България за жени Татяна Гатева. Специалистката ще положи основите на женското направление в БУБА като ще започне работа с момичета от 5 до 12-годишна възраст", съобщиха от клуба.

"Искаме да го направим както трябва и затова ще започнем от самото начало. Имам много идеи, които ще опитаме да реализираме в БУБА Баскетбол", каза Таня Гатева.

Тя прекара последните седем години в женския отбор на Берое Стара Загора, с който спечели редица трофеи. През 2023, 2022 и 2021 година Гатева триумфира с титлата и Купата на България със стазагорки. През 2021-а тя изведе Берое до шампионския трофей и в Адриатическата лига, а с националния отбор за девойки до 18-годишна възраст игра финал на турнирите Чалънджър на ФИБА.

Преди това, през 2019 година Таня Гатева спечели европейската титла в дивизия "Б" с националния тим на България за девойки до 20 години, заради което бе избрана за треньор №1 на годината в страната, ставайки първата жена с този приз.

В треньорската си кариера Гатева е работила още за Септември 97, Шампион 2006, Левски и Славия, като е водила много отбори при подрастващите на клубно и национално ниво.

С отбора на Шампион 2006 печели титлите в България при девойките (2015 и 2014) и момичетата до 16-годишна възраст през 2015-а.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа затвори пътя Пловдив - Хасково
Катастрофа затвори пътя Пловдив - Хасково