НОВИНИ

БК ЦСКА отпуска повече билети за Балкан при домакинството си в сряда

Двубоите в София са на 17 и 19 май в залата на ЦСКА. Резултатът в серията е 1-1 победи

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:23, 15.05.2023
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
цска отпуска повече билети балкан домакинството сряда
Слушай новината

Разликата с предишната среща беше агресията в защита. Това заяви старши треньорът на Балкан Ботевград Петър Златанович, след като неговият тим надви ЦСКА с 80:71 у дома в мач номер 2 от полуфиналната серия в НБЛ. По този начин шампионите изравниха на 1-1 победи.

„Разликата с предишната среща беше агресията в защита, а и това, че върху нас имаше натиск и не биваше да допускаме да ни поведат с 0-2 победи. Поисках да трансформираме паднало върху нас напрежение в позитивна енергия и мотивация. Миналия мач изпуснахме много отворени стрелби. Аз искам обаче да се стремим да поддържаме нашия обичаен процент от около 35% за изстрели от линията за три точки, за да вървим добре. Нормално бе ЦСКА да се върне в играта, след като губеха с 20 точки, все пак не отива на полуфинал да губиш с толкова. Мисля, че в София ни очакват мачове, където залата ще бъде още по-шумна, защото е малка и ние ще имаме по-сериозна подкрепа от тяхната. Димитър Димитров остава под сериозен въпрос и за следващите срещи, малка е вероятността да влезе в игра. Всеки един ни е важен за ротацията“, коментира наставникът на Балкан.

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски заяви, че загубата е дошла вследствие на по-плахата игра на неговия отбор в началото.

„Липсваше ни острота и в нападение, там бяха нашите проблеми главно. Смелост, движение, нямаше ги, а можеше да поведем с десет и повече точки. Те успяха да се задържат в мача и изведнъж избухнаха с няколко трудни тройки, това ги окрили, успокои и вдигна залата, и това се оказа решаващо за техния успех. Хубавото беше поне, че успяхме да стопим голяма част от разликата и имахме шанс за нещо повече. Нямахме добър процент за стрелба, липсваха ни повече точни попадения на най-добрите ни стрелци като Мартин, Алекс се появи късно, Брендън Йънг, Венци го нямаше в състава. Там те ни превъзхождаха. Скъси ни се ротацията. Без Зекович е трудно, но вече и без Венци Петков съвсем става тежко на такава фаза. При Зекович има надежда да се завърне, още не знаем. За Венци надали", обясни Барчовски.

Той е оптимисти обаче за следващите двубои. Третата среща е на 17 май в София.

"Иска ни се да затворим серията у дома, но дали сме готови да го направим, ще видим“, каза още Барчовски.

„Червените“ ще дадат по 100 билета на мач на своя съперник, обяви президентът на клуба Роберт Гергов. По наредба домакинът е длъжен да отпуска поне 10% от местата в залата на гостуващия тим, което означаваше, че „зелените“ трябваше да получат само 45 пропуска. По думите на Гергов обаче решението за увеличаването на бройката е станало след предварителна договорка между двата клуба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИТН към Мария Габриел: Правителство, което планира големи харчове, няма да подкрепим, Ваша отговорност е да говорите с БСП
ИТН към Мария Габриел: Правителство, което планира големи харчове, няма да подкрепим, Ваша отговорност е да говорите с БСП
Язовир "Копринка" ще бъде изпуснат контролирано утре
Язовир "Копринка" ще бъде изпуснат контролирано утре