Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Близначки от Благоевград с благородна кауза - помагат на бездомни кучета

от БНТ
12:48, 16.08.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Общество
Слушай новината

Ще ви разкажем за две сестри от Благоевград - Йоана и Илона, и тяхната лятна кауза. Момичетата се грижат за домашни любимци, а със събраните средства искат да помагат на безстопанствените животни в града. Чрез социалните мрежи те успяват да популяризират своята идея и да достигнат до повече хора.

Йоана и Илона от години правят всичко възможно, за да помагат на бездомните животни. Това лято те се впускат в нова кауза. Предлагат разходка на кучета, а също така хранене и даване на лекарства в удобно за стопаните време и срещу заплащане. А къде ще отидат парите?

"Средствата, които ще съберем, ще бъдат използвани за бездомните животни за лечение за кастрация и за всичко необходимо", казва Йоана.

Още в ученическите години двете близначки започват да приютяват изоставени кучета и котки, нуждаещи се от храна и от любов. Но грижите се оказват твърде скъпи.

"Вече като пораснахме малко сме попадали на по-тежки случаи, например на блъснати животни, които сами няма как да се оправят и сме ги водили по клиники, лекували сме ги. Обаче пък средствата не достигат, защото все пак клиниките са скъпи, не е безплатно лекуването за бездомни животни", казва Йоана.

От услугата се възползват все повече хора, на които им се налага да пътуват извън града през почивните дни, но няма кой да се грижи за домашните любимци.

За услугите, които предлагат, двете момичетата не са определили конкретна цена. Със събраните средства те ще продължат да се грижат за безстопанствените животни и да им осигурят по-добър живот.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Шампионат по подводен шах се проведе във Великобритания
Шампионат по подводен шах се проведе във Великобритания
Ивайло Чочев: Във всеки мач излизаме да се надиграваме
Ивайло Чочев: Във всеки мач излизаме да се надиграваме