Близо половин милион превозни средства са напуснали София на 29 и 30 април

от БНТ
11:06, 03.05.2021
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
близо половин милион превозни средства напуснали софия април
Слушай новината

497569 превозни средства са излезли от София на 29 и 30 април - последния работен и първия почивен ден за Великден, отчитат трафик камерите на Агенция "Пътна инфраструктура".

Най-много превозни средства в посока Бургас са преминали по АМ "Тракия" - 225048. След това е АМ "Хемус " - 128700 МПС, АМ "Струма" - 46605, пътя София-Калотина - 53233, трасето през Искърското дефиле /път-II-16/ - 24077, и Подбалканския път I-6 - 19906.

За улеснение на трафика по АМ "Тракия" от 4 май /вторник/ до 9 май /неделя/ в района на жп надлеза при 159-и км ще има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно в платното за Бургас.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Вицепремиерът Николова: СПА курортите са пълни
Вицепремиерът Николова: СПА курортите са пълни
Гърция съкращава вечерния час и отваря заведенията на открито
Гърция съкращава вечерния час и отваря заведенията на открито