НОВИНИ

БНТ се разделя с дългогодишния водещ Спас Кьосев

След 17 години като водещ на централна емисия „По света и у нас“, той слиза от екран, за да продължи професионалния си път в друга посока

бнт разделя дългогодишния водещ спас кьосев
bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 16.02.2022
8285
Чете се за: 02:22 мин.
Общество
Слушай новината

От утре, 17 февруари, БНТ се разделя с дългогодишния журналист и водещ на централна емисия новини „По света и у нас“ Спас Кьосев.

„На 38 години съм. Половината ми живот мина в Българската национална телевизия! Обичам работата си, обичам БНТ. Но животът е движение. След 18 години в телевизионната журналистика имам нужда от нова кауза, предизвикателства и хоризонти. Избрах да се посветя на това в България да има по-обективна и по-справедлива среда за успех и предприемачество. Ставам част от екипа на Българската стартъп асоциация“, споделя Спас Кьосев.

От 18 години Спас Кьосев е посветен на телевизионната журналистика, 17 от които - в Българската национална телевизия.

Зрителите на БНТ го познават като водещ на централна емисия новини „По света и у нас“, но и като автор и водещ на предаването „БНТ Такси“. Той се присъединява към екипа на нюзрума с най-високо обществено доверие през 2005 г. и едва на 21 години става най-младият водещ на централна емисия новини.

Осем години работи и по предаването „БНТ Такси“, с което печели две отличия за журналистика – награда от Асоциацията на европейските регионални телевизии CIRCOM (2011 г.), връчена от жури на BBC и от Годишните награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2013 г.). През 2012 г. минава през обучение в централата на CNN в Атланта, организирано от Българската национална телевизия. Спас Кьосев е автор и на редица документални филми и репортажи, включително и за предаването „Панорама“.

„Спас Кьосев е изключителен професионалист и колега. Екипът ни се разделя с него с тъга, но уважаваме решението му да продължи професионалния си път в друга посока. Пожелаваме му успех“, споделя Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

Екипът и ръководството на Българската национална телевизия пожелават здраве и успехи на новите хоризонти на колегата си Спас Кьосев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Драматична загуба в Скопие изхвърли Берое от Балканската лига
Драматична загуба в Скопие изхвърли Берое от Балканската лига
Четиридневна работна седмица в Белгия - възможност за десетчасов работен ден
Четиридневна работна седмица в Белгия - възможност за десетчасов работен ден