НОВИНИ

БНТ ще предложи на зрителите 200 часа ефирно време по време на Мондиала в Катар

Катар 2022 лого Мондиал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:36, 13.11.2022
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската национална телевизия (БНТ) ще предложи общо 200 часа ефирно време на зрителите по време на Световното първенство по футбол в Катар, което ще се проведе между 20 ноември и 18 декември.

В предаването "Арена спорт" ръководителят на дирекция "Спорт" Ивайло Ангелов разказа още малко за това какво ще могат да видят зрителите в каналите на БНТ.

"Очакват ни 34 мача пряко в ефира на БНТ, като 30 от тях ще бъде единствено по нашите канали, докато останалите 4 ще бъдат и в ефира на Нова Броудкастинг Груп. Още 30 мача ще бъдат излъчени на запис, но ще могат да бъдат наблюдавани пряко на нашия сайт bntnews.bg.sport Подготвили сме, разбира се, и други предавания, така че ще имаме общо 200 часа ефир в продължение на 28 дни. БНТ по традиция ще заложи на футболния анализ в студията, но също така ще разширим обхвата на нашите зрители. Всеки ден централния ни мач за деня ще има място за Андреа Банда Банда, която ще направи мост между ефирната аудитория и зрителите в социалните мрежи. Не очаквайте да чуете от нея някакъв футболен анализ, но пък от нея ще разберете най-интересните и цветни неща, които биха били интересни на онази част от феновете, които гледат на Световното първенство като един феномен", заяви Ангелов.

Коментаторът на мача на откриването между Катар и Еквадор Стефан Георгиев пък разкри малко повече неща около двубоя, с който ще бъде даден старт на Мондиал следващата неделя (20 ноември).

"Вълнението е свързано с този един месец, който всички ние ще изживеем заедно. Няма как тази еуфория да не ни завладее и нас журналистите, които ще бъдем на мястото на събитието или тук в София. Церемонията по откриването ще бъде малко по-дълга от обичайното и ще стартира в 16.45 часа българско време и ще продължи до 17.15 часа. Първият съдийски сигнал пък ще бъде даден в 18.00 часа българско време. Аурата на мача на откриването го превръща в един от най-важните двубои на първенството дори и отборите да не са толкова атрактивни", убеден е той.

"Това ще бъде най-компактното световно първенство в модерни времена. За около час и половина ще може да се стигне от най-южно разположения стадион "Ал Жануб" до най-северно разположения стадион "Ал Бейт", който ще приеме и мача на откриването. Разликата между двете съоръжения е 70 км", разказа още Бюлент Мюмюнов, който пък ще бъде един от двамата ни репортери на място.

Всичко най-интересно около програмата на БНТ за Мондиала вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Митева: В неплатен отпуск съм, няма да влияя върху антикорупционния закон
Ива Митева: В неплатен отпуск съм, няма да влияя върху антикорупционния закон
Петима задържани след вчерашния мач между Левски и Славия
Петима задържани след вчерашния мач между Левски и Славия