НОВИНИ

БНТ запазва лидерските си позиции при отразяването на Мондиала в Катар

Обществената телевизия запазва лидерска позиция по време на отразяването на Мондиала в ефира на БНТ 1, гледан средно от 500 000 зрители

бнт запазва лидерските позиции отразяването мондиала катар
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 14.12.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Мондиалът в Катар е бил най-гледаното събитие от зрителите по време на излъчването на мача за първия полуфинал Аржентина-Хърватия, като БНТ 1 е била лидер сред телевизионната аудитория на възраст над 4 години, гледан е средно от 1 034 000 зрители или 14,64 %.

Най-много от тях, близо 700 000 или 26, 54 % от ТВ аудиторията са избрали именно каналите на обществената телевизия – БНТ 1 и БНТ 3, за да проследят първия мач от Световното първенство по футбол Катар 2022 г.

Спортните журналисти Ивайло Ангелов и Стефан Георгиев днес гостуваха в „Денят започва" след завръщането си от Катар, за да разкажат за своите впечатления от мачовете до момента и от домакинството на страната на най-големия футболен форум. Те смятат, че световното първенство е социален феномен.

"Финалът е хубаво да има блясък, в конкретния случай това ще е Аржентина и Франция. Футболът беше лишен от една Библия като Аржентина - Бразилия. Мачът Франция-Англия беше един финал скрит в четвъртфиналите, като присъствие, като имена, като динамика, като голове, като надлъгване", каза Ивайло Ангелов.

"Световното първенство е спортно събитие, но можем да кажем, че това е и един социален феномен и това го превръща в толкова чаровно събитие. БНТ стои прекрасно, имайки предвид, че сме в пряка конкуренция, както знаем, и можем да бъдем много доволни от всичко, което представяме. Така че резултатите са най-доброто доказателство за работата ни", смята Стефан Георгиев.

Гледайте втория полуфинален мач на 14 декември 2022 г. (сряда) от 21.00 ч. на https://bntnews.bg/sport!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реакциите на депутатите за Изборния кодекс - ще бъде ли преодоляно ветото на президента?
Реакциите на депутатите за Изборния кодекс - ще бъде ли преодоляно ветото на президента?
Кристиано Роналдо тренира на базата на Реал Мадрид
Кристиано Роналдо тренира на базата на Реал Мадрид