НОВИНИ

Борислав Цонев: Надявам се до 2-3 месеца да се включа в отбора

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БГНЕС
13:17, 30.11.2020
Чете се за: 01:35 мин.
Футбол
борислав цонев надявам месеца включа отбора

Надявам се до 2-3 месеца да се включа в отбора. Това заяви полузащитникът на Левски Борислав Цонев, който бе награден за Футболист на месец септември в Пресклуб „България“, предаде репортер на БГНЕС. Той, заедно с брат му Радослав, се възстановяват след скъсани връзки на коляното.

Борислав Цонев се надява да бъде възстановен за пролетния полусезон в Първа лига.
„Добър ден, първо искам да благодаря за наградата, на моите съотборници и отбор. Добре съм, два месеца минаха от операциите, в напреднала фаза сме с тренировките. При всеки футболист е различно, надявам се до 2-3 месеца да с е включа в отбора, има още момчета с коронавирус. Тази пандемия е доста неприятна, но вече съм здрав и мога да тренирам и да се чувствам като нормален човек“, започна той.

На въпрос на БГНЕС относно това какво е състоянието на брат му, Борислав отвърна: „Той се чувства добре, заедно сме постоянно, заедно бяхме и под карантина, горе-долу същите неща се отнасят и за него“. „Да, той Ради го каза в едно интервю – то си е като съдба. Приели сме го като съдба и продължаваме нашите задължения, за да се оправим възможно най-бързо и скоро да взимаме участие в мачовете. Засега сме много добре, просто се изисква време, накрая последните месеци и седмици ще се реши от треньора“.

На въпрос на БГНЕС относно това какви са очакванията му след назначаването на Славиша Стоянович, той сподели: „Не сме говорили още, човекът си има доста работа, тъкмо дойде и завари отбор под карантина. Не сме говорили за по-специални неща, но надявам се скоро да имаме повече възможност да го направим“. „Не, със сигурност, това не е причината. Ние с Ради сме играли два мача. Просто доста млади футболисти, първи мачове са ни, нормално е да не ни се получават резултатите. Надявам се през пролетта нещата да се получат по-добре. Може би, последните мачове ги загубихме по-доста детски начин – не стояхме по-зле от другия отбор, но загубихме. Някои неопитни намеси за части от секундата ни провалиха. Надявам се да не допускаме такива грешки и следващия полусезон да печелим“, коментира той някои от последните поражения на „сините“ в първенството.

„Нормално е да има негативизиъм, особено от феновете. Знаете каква беше ситуацията – някой идваше, друг си тръгваше, за отбора не се знаеше кой ще играе. За Георги Тодоров беше много трудно да направи състава – след като не се получи резултат, нормално е хората да не са доволни. Човекът си знае и така си е преценил. Очакването е винаги за победа в Левски. Не са в оптимално състояние обаче футболистите. Надявам се всички да са здрави, защото ще се наложи треньорът да прави промени и всички трябва да са на разположение. Не, според мен всички са мотивирани, тренират усърдно. Когато от 11 човека 7-8 са по-млади, нормално е да се получават грешки и резултатите да не са това, което искаме. Моето мнение си го казах – бях под карантина, стоях си в къщи 14 дни“, завърши Борислав Цонев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорски провал на Левски ще спасява тим от Серия "Б"
Треньорски провал на Левски ще спасява тим от Серия "Б"
Съдят петима души за данъчни измами за над 22 млн. лв.
Съдят петима души за данъчни измами за над 22 млн. лв.