НОВИНИ

Борислав Цонев: За мен мачът с ЦСКА 1948 не е дерби. Те го възприемат така, защото сме Левски

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:35, 18.09.2020
Чете се за: 01:25 мин.
Български футбол
борислав цонев мен мачът цска 1948 дерби възприемат сме левски

Футболистът на Левски - Борислав Цонев получи приз за най-добър футболист на миналия пети кръг на efbet Лига.

Юношата не "сините" донесе успеха на своя тим при домакинството срещу Етър, след като отблеяза победното попадение за Левски от пряк свободен удар в последните минути на мача.

Награденият футболист коментира и предстоящия двубой на 26-краните шампиони с новака във футболния ни елит ЦСКА 1948.

Цонев заяви, че за него няма нищо специално в този мач и, че е концентриран изцяло върху спечелването на трите точки.

"Благодаря на съотборниците си. Щастлив съм, че победихме и спечелихме трите точки. Статуетката е на заден план", заяви Цонев.

"Всеки вкаран гол носи самочувствие, още повече, че моят е и решаващ за победата. Това е много важно."

"Аз лично не ги сравнявам. За мен всеки мач си е почти еднакъв, готвя се по един и същи начин. Концентрирам се върху тактическите указания на треньора. Има разлика кой играе срещу теб, но приемаме отборите по един и същи начин. Целта е една - да победим", заяви футболистът на Левски.

"Мотивацията трябва да е една и съща, особено когато не си побеждавал дълго. Може би това дава импулс за следващите мачове, но като цяло всеки мач е различен."

"Радвам се, когато отбележа от пряк свободен удар, тренирам и се опитвам да се подобрявам. С времето ще се види дали съм добър изпълнител или е моментно", допълни Цонев.

"Много неща ме накараха да се върна. Аз си обичам клуба от малък. От 14-годишен съм на "Герена". Знам, че моментът е труден и се зарадвах много, когато Георги Тодоров ми се обади и поиска да съм в състава. Мислите ми бяха само да помогна в този труден момент на отбора."

"Не съм разговарял със съотборниците си, но аз лично не възприемам този мач като дерби. За тях е нормално, защото Левски си е Левски, идват на "Герена". За нас е просто още един мач на "Герена", в който да покажем себе си. Дано има привърженици, които да зарадваме още веднъж. Целта ни е една и съща, с който и отбор да играем."

"Гледах целия мач на ЦСКА и последните минути от този на Локо. Добро представяне, тези класни играчи на Тотнъм не съумяха доста време да отбележат гол. Накрая и късмет не им достигна. ЦСКА заклужено победи, радвам се, когато българските отбори представят родината ни. Последните години нямаме много участия в Европа и когато се говори за български футболисти и за България, не ни помнят с нищо стойностно последните години, така че се радвам за тях", заяви Цонев относно мачовете на българските отбори в Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Машинист и помощникът му пострадаха, след като вандали счупиха стъклото на локомотива на бързия влак София-Бургас
Машинист и помощникът му пострадаха, след като вандали счупиха стъклото на локомотива на бързия влак София-Бургас
Даниел Иванов постигна трета победа на турнира по сумо в Токио
Даниел Иванов постигна трета победа на турнира по сумо в Токио