НОВИНИ

Борислав Кьосев пред БНТ: На базата на млади състезатели ще стъпят бъдещите представителни национални отбори (ВИДЕО)

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол призна, че финансирането на клубовете представлява пречка за развитието на млади състезатели.

Борислав Кьосев
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:37, 29.09.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Борислав Кьосев цели младежките национални състезатели да бъдат лицето на бъдещите представителни национални отбори за мъже и жени.

Любомир Ганев бе преизбран за президент на БФВ и има подкрепата на своя вицепрезидент.

"За момента Любо е най-подготвеният за този пост, защото през миналите 4 години постигна доста успехи. Залегна на детско-юношеските школи и работата с подрастващите, защото има смяна на поколенията. Трябва младите талантливи състезатели да са в представителните отбори. Няма лошо той да поведе дружината, която работи за волейбола", сподели Косев в интервю за предаването "Арена спорт".

Бившият волейболен национал на България се надява повече млади състезатели да играят за представителните отбори на клубно и национално ниво.

"Световният волейбол се развива динамично. Финансирането е много важно. Българската школа е основна, доста състезатели играят в чужбина. Нашето виждане е да вкараме младите състезатели в представителните отбор. Все още нямаме толкова състезатели, че да направил халогенен отбор в националните отбори. Перспективата е много добра. Ще направим всичко по силите си, за да се върнем там, където сме били", допълни той.

Според него финансирането на клубовете представлява пречка за развитието на млади състезатели.

"Започва се от младите състезатели. На базата на тези състезатели ще стъпят бъдещите представителни национални отбори. Трудно се работи по клубовете. Нямаме финансиране. Треньорите и президентите на клубовете са герои, да се молят за всяка една стотинка. Битката да оцелеем сме я преодолели. Сега трябва да надграждаме. Хората, които помагат във волейбола са донори. Дават собствени опари от сърце. Държавата трябва да погледне на масовите спортове с друго око, за да се развиват децата" коментира медалистът от европейски и световни първенства.

Вижте целия разговор във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С дъх на есен - дъжд и вятър, а високо в планините и сняг
С дъх на есен - дъжд и вятър, а високо в планините и сняг
Христо Крушарски пред БНТ: От празна чиния не може да се яде (ВИДЕО)
Христо Крушарски пред БНТ: От празна чиния не може да се яде (ВИДЕО)