НОВИНИ

Борислав Михайлов участва в Конгреса на УЕФА

борислав михайлов участва конгреса уефа
bnt avatar logo
от БНТ
14:38, 11.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, вицепрезидентът Михаил Касабов и изпълнителният директор Борислав Попов представиха България на 46-ия редовен конгрес на европейската футболна централа, който се проведе във Виена. Новината съобщават от родната централа.

На Общото събрание бяха приети отчетите на Изпълнителния комитет и на президента на УЕФА Александър Чеферин, както и резюме за работата на администрацията на върховния футболен орган на континента. Делегатите приеха и финансовия отчет за 2020/21 и гласуваха бюджета за 2022/23 година.

По време на форума бе прието и значително увеличение в размер на 21% на финансирането по програмата на УЕФА за солидарност и развитие Хеттрик VI за следващия 4-годишен период (2024-2028). Целият бюджет за споменатия период ще достигне 935 милиона евро, като всяка европейска федерация ще може да кандидатства за финансиране в рамките на 17 милиона евро по различни програми - за масов и женски футбол, социална отговорност, обучение на съдии и треньори, както и за инфраструктурни проекти, свързани с изграждане на терени, стадиони и тренировъчни центрове.

Участниците в конгреса бяха запознати с актуализацията на комисиите към УЕФА и ратифицираха новите членове на органите за правораздаване на европейската федерация.

Борислав Михайлов проведе и лични срещи с президента на европейската централа Александър Чеферин, както и с ръководителя на световния футбол Джани Инфантино, съобщават още от пресцентъра на БФС.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юношеските национали по футбол с амбициозна цел за Евро 2022
Юношеските национали по футбол с амбициозна цел за Евро 2022
Работодателите свикват национален протест на 18 май заради цените на тока и горивата
Работодателите свикват национален протест на 18 май заради цените на тока и горивата