НОВИНИ

Борислав Попов: УЕФА препоръча мачът с Унгария да е извън София при закрити врати

Изпълнителният директор на БФС призна, че футболната централа се нуждае от подкрепа

Борислав Попов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:04, 14.11.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов взе отношение по актуалните проблеми след срещата на изключените от футболната централа клубове и министъра на младежта и спорта.

Той обясни каква и ситуацията от гледна точка на футболния съюз за квалификацията с Унгария.

"Стадион "Васил Левски" е заявен още в началото на квалификациите за целия цикъл. На 30 октомври получихме писмо от 2 страници от СДВР, без да ги питаме. В последните абзаци се подчертаваше, че мнението им е, че преместим мача извън София. Ние преведохме и изпратихме писмото до УЕФА. Те са отговорни за сигурността и на този мача ще имат поне двама секюрити офисъри в София. Те решават да е на празен стадион. Длъжни сме да се съобразим. Ние също търпим репутационния щети от това. От европейската централа ни препоръчаха мачът да е в Пловдив при закрити врати. Това е препоръка, но тя трябва да се следва. УЕФА ни попита за опции и така се появи Кърджали", каза Попов пред медиите в сградата на Министерството на младежта и спорта.

Борислав Попов призна, че БФС се нуждае от подкрепа.

"Хората имат право да протестират, но нека е в рамките на конституцията. Помните мачовете с Англия и Хърватия, когато имаше тежко ранена полицайка. БФС иска да чувства подкрепа от избирателите си - клубовете. Имаме нужда и от обществена подкрепа, но често не получаваме добронамереност", каза още Попов.

Изпълнителният директор на БФС вярва, че централата създава добра среда за развитие на детско-юношески футбол.

"Има дисонанс с мнението на министерството. Никой не е забранявал на децата да играят футбол. Те могат да се изявяват във всички отбори, които не участват в държавните първенства, които са първа, втора и трета лига, както и в женския футбол. Но в детско-юношеските школи могат да играят, без да се налага да са членове на БФС. На срещата имаше много остър диалог и забелязахте, че заместник-министър Дашева и моята асистентка си излязоха, защото разговорът излезе много извън добрия тон", каза още Борислав Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 7000 бюлетини ще бъдат отново преброени в Созопол
Над 7000 бюлетини ще бъдат отново преброени в Созопол
МВР, НАП и прокуратурата започват проверки на системните нарушители на пътя
МВР, НАП и прокуратурата започват проверки на системните нарушители на пътя