НОВИНИ

Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи правителство на "Има такъв народ"

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 03.08.2021
5268
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ няма да подкрепи правителство на "Има такъв народ". Това заяви на брифинг Бойко Борисов след заседание на изпълнителната комисия на партията.

Слушайки интервюто на Слави Трифонов, не си представям как ще продължат преговорите, без някоя партия да претърпи огромно унижение, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Хубаво е, че Трифонов иска да поеме отговорност за това, което една година прави, въпросът е как ще го направи и дано го направи. Отговорността е изцяло тяхна, заяви Борисов.

"Би трябвало да си дадеш сметка, че когато си получил с половин процент повече, и то само в чужбина, народът ти казва, че тази партия не бива да бъде изчегъртана", коментира Борисов.

Ресор по ресор не е направено нищо ново, допълни лидерът на ГЕРБ за действията на служебното правителство.

Между двата избора имаше една илюзия, която се налагаше, че ще може да има правителство без ГЕРБ. Чудесно - ние искаме да сме на ръце разстояние от случващото се сега. Не мога да разбера тези, които казват - готови сме на нови избори, заяви Борисов.

Допълни, че депутатите от ГЕРБ ще влязат в пленарната зала и ще гласуват против предложеното от "Има такъв народ" правителство.

Междувременно днес от "Има такъв народ" поканиха на срещи "Изправи се БГ! Ние идваме!", "Демократична България" и БСП, за да им представят структурата и състава на проекта на Министерски съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор тренира с Надал във Вашингтон
Григор тренира с Надал във Вашингтон
Затихна пожарът, който заплашваше Гигинския манастир
Затихна пожарът, който заплашваше Гигинския манастир