НОВИНИ

Борисов: ГЕРБ-СДС няма да влизат в зала до разглеждането на Изборния кодекс

живо борисов откажем хартиената бюлетина
bnt avatar logo
от БНТ
09:14, 18.11.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Политика
Слушай новината

До влизане на Изборния кодекс в зала от ГЕРБ-СДС няма да влизат в пленарна зала. Няма да се откажат от хартиената бюлетина, но и от машинното гласуване. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след като свика извънредно заседание на ПГ на партията.

"Продължаваме Промяната" си търсят повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим. Кирил и Асен го знаят и "Да, България" го знаят, но са предприели тактиката на мълчание", каза още Борисов.

ГЕРБ-СДС ясно са декларирали, че ако един ден влезе в зала този Изборен кодекс, те ще оттеглят оставането на обществения съвет и оставянето на район "Чужбина". Заяви, че е с две ръце "за" машинно гласуване, но такива машини, каквито са в САЩ, а не "във Венецуела на Мадуро". Призова да се съберат пари и да се купят. Заяви, че се сега се мами с кодовете и флашките на машините.

"Водихме дълъг разговор с парламентарната група. Чудех се много, когато на правната комисия приехме предложението на "Промяната" на КПКОНПИ защо излязоха от комисията. Всъщност те си търсели повод да счупят последното работещо НС. Това е нашият прочит, защото "атентат срещу демокрацията" да се нарече ангажимент поет пред избирателите за смесено гласуване с машини и хартия, не може да е атентат на демокрацията", каза Борисов.

Той призова депутатите да върнат здравия разум, за да се запази парламентът да работи. Предлага да се върнат в зала - Изток или Запад, още днес, дори през уикенда и да обсъдят Изборния кодекс. Защото иначе парламентът няма да работи и удължаването на бюджета няма да мине.

Вежди Рашидов допълни, че той лично предпочита да гласува с хартиена бюлетина, защото "харесва шума на хартията".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурни рекорди в Исландия
Температурни рекорди в Исландия
От нашите пратеници в Полша: Хората в Пшеводув продължават да живеят в страх и несигурност
От нашите пратеници в Полша: Хората в Пшеводув продължават да живеят в страх и несигурност