НОВИНИ

Борнемут постигна комфортна победа срещу местния съперник Саутхямптън

Тон за сладката победа на "черешките" даде рекордното попълнение Еванилсон, който отбеляза първия си гол за клуба.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
23:52, 30.09.2024
Чете се за: 04:17 мин.
Спорт
Еванилсон
Снимка: БТА
Слушай новината

Борнемут постигна комфортна победа срещу местния съперник Саутхямптън с 3:1 в последния мач от шестия кръг на Висшата лига. "Черешките" си осигуриха успеха още в първото полувреме, благодарение на голове на Еванилсон, Данго Уатара и Антоан Семеньо. Единственият гол за "светците" вкара централният им защитник Тейлър Харуд-Белис в началото на втората част.

Още в 4-ата минута гостите получиха добра възможност да дръпнат в резултата. Лесли Угочукву проби по левия фланг и подаде към дъгата на наказателното поле, където чакаше Максуел Корнет, но на пътя на изстрела на котдивоареца застана централният защитник Маркос Сенеси.

Само три минути по-късно "светците" пресираха дълбоко в половината на техните домакини и предизвикаха грешка на Кепа, който изчисти топката право в краката на Райън Фрейзър и шотландецът опита от далечно разстояние да преодолее испанеца, но най-скъпият вратар в историята на футбола вече се бе върнал на позиция.

Въпреки това Борнемут бе отборът, който нанесе първия удар в 17-ата минута. Антоан Семеньо бе фаулиран на около 30 м от вратата на Саутхямптън. Маркъс Таверние изпълни светкавично свободния удар, което не даде време на защитата на гостите да покрие рекордната покупка на "черешките" Еванилсон, който отбеляза първия си гол с екипа на домакините под погледа на старши треньора Андони Ираола, който изтърпяваше наказание в днешния сблъсък.

След малко повече от половин час игра Борнемут вече бе с аванс от две попадения. Семеньо свърши невероятна работа по дясното крило на нападението и подаде към Люис Кук, който стреля от границата на наказателното поле, но ударът му се отби от съотборника му Данго Уатара и в крайна сметка голът бе зачетен на сметка на национала на Буркина Фасо.

Резултатът придоби и класически вид в 39-ата минута, когато този път Антоан Семеньо бе в ролята на голмайстор. Ганаецът получи топката от Кук и премина през няколко защитници на Саутхямптън с прекрасната си техника, а след това отправи неспасяем шут в долния десен ъгъл на вратата пазена от Аарън Рамсдейл.

След подновяването на играта тройната смяна на Ръсел Мартин сякаш раздвижи играта на "светците" и в 51-ата минута те намалиха изоставането си. Тейлър Харуд-Белис засече с глава центриране от свободен удар на 18-годишния Тайлър Диблинг, но Кепа се намеси по прекрасен начин. При последвалото центриране обаче централният защитник бе по-категоричен и този път шанс за най-скъпия вратар в историята на футбола нямаше.

За жалост на гостите това попадение се оказа почетно, тъй като те не успяха да създадат някаква по-осезаема опасност пред вратата на техния съперник, който пък се бе прибрал в собствената си половина и разчиташе на контраатаки.

С победата Борнемут се изкачи до 11-ата позиция с актив от осем точки от шест мача. Саутхямптън продължава да има само едно равенство, поставяйки го на предпоследното място в класирането.

И двата отбора гостуват в следващите си мачове във Висшата лига. На 5 октомври "черешките" ще премерят сили срещу друг от новаците - Лестър, докато за "светците" предстои нелеката задача да се изправят срещу Арсенал на стадион "Емирейтс".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте Колоездачната обиколка на Хърватия НА ЖИВО по БНТ 3
Гледайте Колоездачната обиколка на Хърватия НА ЖИВО по БНТ 3
Протест на опозицията в Албания заради арест на депутат
Протест на опозицията в Албания заради арест на депутат