НОВИНИ

Борнемут привлече Кепа Арисабалага

Вратарят ще играе под наем от Челси.

кепа арисабалага получих обаждане тухел звъннат реал мадрид мислиш друго
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 29.08.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Английският Борнемут успя да вземе под наем за сезон 2024-25 вратаря на Челси Кепа Арисабалага, съобщиха "черешките". През миналата кампания "сините" от Лондон го бяха преотстъпили на Реал Мадрид.

29-годишният футболист стана най-скъпият вратар в историята, след като Челси плати откупната му клауза от 80 милиона евро на Атлетик Билбао през 2018.

Кепа започна като титуляр за Челси, след което седна на пейката и отстъпи мястото си на сенегалеца Едуард Менди. Баскът изигра около 100 мача във Висшата лига с отбора от Лондон. Той е спечелил с тима Шампионската лига, Световното клубно първенство, Суперкупата на Европа и Лига Европа.

Кепа беше в Реал Мадрид през миналия сезон, за да смени белгийския национал Тибо Куртоа, който бе контузен няколко месеца. Треньорът на тима Карло Анчелоти обаче предпочете през него за номер 1 украинеца Андрий Лунин.

Челси се опитва да намали състава си преди затварянето на летния трансферен прозорец в Англия, което е необходимо с оглед на огромния брой футболист с договор с клуба. Само при вратарите "сините" разполагат с Роберт Санчес, Джордже Петрович и Филип Йоргенсен.

Борнемут, който завърши на 12-о място миналия сезон, започна тази кампания с 35-годишния бразилец Нето на вратата, който бе и капитан при равенството с Нюкасъл (1:1).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус представи Копмайнерс
Ювентус представи Копмайнерс