НОВИНИ

Борусия Дортмунд победи РБ Лайпциг и дръпна с три точки на върха в Бундеслигата

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:48, 03.03.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
насър иска привлече капитана борусия дортмунд марко ройс
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Борусия Дортмунд постигна победа с 2:1 при домакинството си на РБ Лайпциг в откриващия двубой от 23-ия кръг на германската Бундеслига.

Домакините откриха резултата на стадион „Сигнал Идуна Парк“ в 21-ата минута, когато Мариус Волф пусна дълго извеждащо подаване към Марко Ройс зад отбраната на гостите, капитанът на „жълто-черните“ нахлу в наказателното поле, където вратарят на отбора от Лайпциг Бласвих го събори и главният съдия отсъди дузпа. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби потърпевшият Ройс, който се разписа във вратата, въпреки че Бласвих нацели ъгъла.

Борусия удвои преднината си шест минути преди края на полувремето. Юлиан Брандт центрира от фаул отдясно в пеналтерията на РБ Лайпциг, където топката бе изчистена от играч в „червено“ и тя се озова пред дъгата на наказателното поле и Емре Джан с удар от ждроб не остави шансове на Бласвих да предотврати гол.

РБ Лайпциг намали изоставането си четвърт час преди края на редовното време, когато Ксавер Шлагер пусна високо извеждащо подаване към резервата Давид Раум отляво в наказателното поле на „жълто-черните“, а той от своя страна пусна остро успоредно подаване по земя към далечната греда, където Емил Форсберг с шпагат прати топката във вратата.

В класирането Борусия Дортмунд е лидер с 49 точки, на три пункта пред шампиона Байерн Мюнхен, който е втори. РБ Лайпциг заема четвъртата позиция в подреждането с 42 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две титли и още 6 медала за борците ни от първите финали на „Дан Колов – Никола Петров“
Две титли и още 6 медала за борците ни от първите финали на „Дан Колов – Никола Петров“
Лацио прекъсна победната серия на Наполи и зае второто място в Серия А
Лацио прекъсна победната серия на Наполи и зае второто място в Серия А