НОВИНИ

Борусия Дортмунд потегли в първенството с минимален успех срещу Байер Леверкузен

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:26, 06.08.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
борусия дортмунд потегли първенството минимален успех байер леверкузен
Снимка: Туитър
Слушай новината

Борусия Дортмунд започна успешно кампанията си в германската Бундеслига, след като спечели с минималното 1:0 у дома на своя "Сигнал Идуна Парк" срещу Байер Леверкузен в един от най-интересните двубои от откриващия кръг на първенството.

Единственото попадение в срещата падна още в 10-та минута, когато удар на Карим Адейми беше спрян на голлинията от стража на Леверкузен Лукаш Храдецки, но при добавката Марко Ройс нямаше как да сбърка за 1:0.

"Аспирините" все пак можеха да стигнат до точката през второто полувреме, като в 53-та минута Езекиел Паласиос дори прати топката в мрежата на Дортмунд, но голът бе правилно отменен заради засада.

Впоследствие нападателят на Байер Патрик Шик на два пъти се оказа на отлични позиции затова да се разпише, но и в двата случая стража на домакините Грегор Кобел се намеси решително, за да съхрани трите точки за своя тим.

В края на срещата се стигна до любопитна ситуация, при която стражът на гостите Лукаш Храдецки демонстрира лоша преценка при една върната назад топка и хвана кълбото извън границата на наказателното поле.

След преглед на ситуацията с ВАР главният съдия Феликс Брих логично показа червен картон на Храдецки, а тъй като "аспирините" нямаха повече смени се наложи на вратата да застане централният бранител Едмон Тапсоба.

В крайна сметка това по никакъв начин не повлия на крайния резултат и последният съдийски сигнал дойде при 1:0 в полза на Борусия Дортмунд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тройно убийство в пловдивското село Рогош
Тройно убийство в пловдивското село Рогош
Очакват ни валежи в неделния ден
Очакват ни валежи в неделния ден