НОВИНИ

Борусия Дортмунд се върна към победите в Бундеслигата, Волфсбург удари РБ Лайпциг

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:25, 25.11.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
борусия дортмунд върна победите бундеслигата волфсбург удари лайпциг
Слушай новината

Борусия Дортмунд прекъсна серията си от три поредни двубоя без успех в Бундеслигата и в среща от 13-ия кръг на първенството надигра с 4:2 като домакин Борусия Мьонхенгладбах.

На "Сингал Идуна Парк" двубоят започна кошмарно за домакините, които до 28-ата минута изоставаха с 0:2 след попадения на Роко Райц и Куадио Коне.

Отговорът на футболистите на Един Терзич обаче бе повече от впечатляващ, тъй като те обърнаха развоя на срещата още до почивката чрез головете на Марсел Забитцер, Никлас Фюлкруг и Джереми Биное-Битънс, а дълбоко в добавеното време на мача Дониел Мален оформи крайното 4:2 в полза на "жълто-черните".

С успеха Дортмунд събраха 24 точки на 4-ото място в подреждането, докато Борусия Мьонхенгладбах остава на 11-ата позиция с 13 пункта.

В друг двубой от кръга Волсфург се наложи с 2:1 у дома над РБ Лайпциг, слагайки край на серията си от пет поредни срещи без успех в шампионата.

Йонас Винд даде аванс на "вълците" още в 9-ата минута, а в 66-ата асистира на бразилеца Рожерио, който реализира победния гол за своя тим, като между двете попадения точен за гостите беше Юсуф Поусен.

По този начин Волфсбург записа втората си поредна победа над "биковете" в рамките на по-малко от месец, след като в края на октомври детронира момчетата на Марко Розе като носител на Купата на Германия след домакински успех с 1:0.

След победата си за първенство днес пък футболистите на Нико Ковач се изкачиха до 8-ото място с актив от 16 точки, докато РБ Лайпциг се смъкна до 5-ата позиция с 23 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски беше дисквалифициран в откриващия старт за сезона в Световната купа по ски скокове
Владимир Зографски беше дисквалифициран в откриващия старт за сезона в Световната купа по ски скокове
Намушкан е бивш полицай в затвор в САЩ, излежава присъда за убийство на чернокож
Намушкан е бивш полицай в затвор в САЩ, излежава присъда за убийство на чернокож