НОВИНИ

Борусия Мьонхенгладбах ще опита да спре високо-летящия Манчестър Сити

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:42, 24.02.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
борусия мьонхенгладбах опита спре високо летящия манчестър сити

Германският тим приема "гражданите" тази вечер от 22 часа в първата им среща от 1/8-финалите в Шампионската Лига.

По подобие на сблъсъка РБ Лайпциг-Ливърпул и второто дерби между Германия и Англия ще се изиграе на "Арена Пушкаш" в Будапеща заради ограничителните мерки, които бяха наложени от немското правителство.

Въпреки това, момчетата на Пеп Гуардиола ще се опитат да решат сблъска още тази вечер в Унгария, но тимът от Гладбах не е за подценяване след силното си представяне в турнира през есента.

Немският тим излезе от група с Реал (Мадрид), Интер и Шахтьор (Донецк), като финишира на 2-то място и по този начин изхвърли "нерадзурите" и украинския тим от надпреварата.

Днес обаче предстои двубой срещу Манчестър Сити, който се намира във впечатляваща серия от 18 поредни успеха във всички турнири.

Пред Гуардиола и неговия отбор Шампионската Лига остава все още непостижима цел, като в последните сезони тимът претърпя болезнени отпадания от Тотнъм и Олимпик Лион във фазата на 1/4 финалите.

Именно това накара бившия наставник на Байерн и Барселона да заяви по време на своята пресконференция, че за него опитът не помага в Шампионската Лига и призова своите момчета към пределна концентрация.

Неговият колега Марко Розе пък се изказа много ласкаво за тима от Манчестър, определяйки го като "най-добрият отбор в света в момента".

Ще продължи ли Сити своята невероятна серия или Борусия (Мьонхенгладбах) ще успее да похлъзне "гражданите", ще стане ясно тази вечер в Будапеща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА подписва с юноша на ПСВ
ЦСКА подписва с юноша на ПСВ
Три верижни катастрофи в Русе заради мъгла и несъобразена скорост
Три верижни катастрофи в Русе заради мъгла и несъобразена скорост