НОВИНИ

Боряна Калейн с леки промени в съчетанията си преди СК в София

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
15:04, 15.03.2021
Чете се за: 01:13 мин.
Други спортове
боряна калейн леки промени съчетанията софия

Леки промени има в съчетанията на Боряна Калейн преди световната купа, която ще се проведе в София от 26 до 28 март. Възпитаничката на Мариана Памукова ще има и едно ново трико - за композицията с обръч.

"Във всяко едно съчетания има промени, но те не са кардинални. Работим върху изпълнението. Напълно сме готови за Световната купа в София. Ще имам едно ново трико - за композицията с обръч, а останалите ще бъдат същите до европейското първенство във Варна", заяви Калейн и добави:

"Много съм развълнувана, че ще играя пред българска публика, макар че вероятно в залата няма да има зрители. Целта ми е да изиграя съчетанията му по-възможно най-добрия начин и без грешки. Състезанието си е състезание - с или без публика. Доста по-трудно е да се приеме едно състезание без публика, защото тя носи адреналин", каза още гимнастичката.

За Световната купа в София няма да пристигнат руските звезди Дина и Арина Аверини.

"Който и състезател да дойде за нас всички са конкуренция. Ние ще подходим с най-голяма отговорност", коментира Марияна Памукова.

До европейското първенство във Варна Боряна Калейн ще участва на три от четирите Световни купи, но все още не е решено на кои точно.

След страхотното си представяне на турнира Гран При в Москва в края на февруари националката беше избрана за спортист номер 1 на месеца в анкетата на спортните редакции с 18 от общо 21 гласа.

В руската столица българката спечели четири медала - злато на бухалки, сребро на лента и бронз на обръч и на топка.

"Благодаря за това огромно признание за нашия общ труд. Изненадана съм, защото в България има много талантливи спортисти. За мен е чест! Надявам се да продължа да нося успехи за България", каза Калейн по време на награждаването.

Личната й треньорка Марияна Памукова също благодари за доверието на медиите.

"Благодаря на журналистите за признанието, което тя получава, защото то е голямо. Пожелавам на българския спорт да има все по-голяма конкуренция и все по-големи успехи", заяви Памукова.

Грацията вече си е поставила първата доза ваксина срещу КОВИД-19.

"За мен това не е никакво притеснение. Вече си поставих първата доза. За мен и за моите треньори така ще бъде по-спокойно", коментира Калейн.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Веселин Великов пое Ботев (Враца)
Веселин Великов пое Ботев (Враца)
Туризмът в ЕС е спаднал наполовина през 2020 година, в България с 58%
Туризмът в ЕС е спаднал наполовина през 2020 година, в България с 58%