НОВИНИ

Бостън поведе на Торонто в полуфиналите на Източната Конференция

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:03, 08.09.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Баскетбол
бостън поведе торонто полуфиналите източната конференция

"Келтите" поведоха с 3:2 успеха срещу миналогодишните шампиони в НБА, Торонто Раптърс и са само на една победа от класирането си за финалите на конференцията.

Селтикс изцяло доминираха преди почивката, отваряйки непреодолима разлика от 27 точки, която в последните две четвъртини умело бранеха, за да стигнат до крайния успеха със 111:89.

Първата четвърт не беше много резултатна и приключи опри 25:11 в полза на Бостън. Във втората "келтите" още повече се разиграха и в даден момент дори поведоха с 60:32.

След почивката Бостън контролираха преднината си и не допуснаха непредвидени ситуации, за да поведат с 3:2 успеха в серията.

По този начин Торонто се нуждаят от два поредни успеха, ако искат да запазят шансовете си за втори пореден триумф в Националната Баскетболна Асоциация.

Най-резултатен в срещата за победителите стана Джейлън Браун с 27 точки, а Кемба Уокър и Джейсън Тейтъм добавиха съответно по 21 и 18 пункта. Тейтъм завърши с "дабъл-дабъл" , след като добави и 10 борби.

За Раптърс с 18 точки завърши Фред ВанВлийт, а влезлият като резерва Норман Пауъл добави 16.

Мач номер 6 от серията предстои да се изиграе в ранните часове на четвъртък, българско време.

В другия мач от снощи ЛА Клипърс записа втори успех срещу Денвър Нъгетс и по този начин за втори път излезе напред в общия резултат в полуфиналния плейоф от Западната конференция.

Клипърс спечелиха със 113:107 точки като си осигуриха крайния успех в последните 12 минути, преди началото на които изоставаха с 84:88.

С по 32 завършиха Пол Джордж за победителите от Клипърс и Никола Йокич за Денвър. За "ножиците" силен двубой изигра и Кауай Ленърд, който приключи с "дабъл-дабъл", 23 точки и 14 борби.

Серията продължава с двубой в четвъртък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвориха пункта "Илинден-Ексохи", превозвачи готвят иск срещу Гърция
Отвориха пункта "Илинден-Ексохи", превозвачи готвят иск срещу Гърция
Съдът даде ход на делото срещу бившия кмет на Созопол
Съдът даде ход на делото срещу бившия кмет на Созопол