НОВИНИ

Бостън Селтикс записа пета поредна победа в НБА, Голдън Стейт също с успех, но невероятната серия от тройки на Стеф Къри приключи

bnt avatar logo
от БНТ
10:55, 18.12.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Бостън Селтикс стигна до петата си поредна победа в редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА), след като срази със 114:97 като домакин състава на Орландо Меджик.

Успехът за "келтите" в "TD Garden" дойде след много силни втора и последна четвърт, като по този начин баскетболистите на Джо Мазула останаха отборът с най-добри показатели от всички 30 тима, които играят в НБА.

Джейлън Браун приключи за Бостън с актив от 31 точки, а Джейсън Тейтъм и Кристапс Порзингис се отчетоха съответно с по 23 и 15.

От другата страна Паоло Банкеро беше под пара за Орландо и стана най-резултатен в срещата със 36 пункта, но въпреки това не успя да помогне на Меджик да избегна четвъртото си поражения в последните шест срещи.

В подреждането Селтикс остават лидери в Източната конференция с баланс 20-5, докато Орландо са 4-и с актив от 16 победи и 9 поражения.

В друг двубой от изминалата нощ рекордната за НБА серия от 268 поредни мача с поне една отбелязана тройка на Стеф Къри приключи при успеха на неговия Голдън Стейт Уориърс над Портланд Трейл Блейзърс с 118:114. Къри пропусна всяка една от осемте си стрелби от дистанция и приключи двубоя с едва 7 точки.

В същото време обаче неговите съотборници бяха на ниво, като Клей Томпсън завърши срещата с 28 точки, а още 25 прибави Андрю Уигинс, който се включи от пейката.

За Портланд Джерами Грант отбеляза 30 пункта, а Анфърни Саймънс приключи с 24, но въпреки това Трейл Блейзърс допусна седмото си поредно поражение.

В класирането Уориърс са 11-и на Запад с баланс 12-14, а Портланд Трейл Блейзърс са на предпоследното 14-о място с 6-19.

Междувременно, Янис Адетокунбо излезе на първа позиция в класацията на Милуоки Бъкс за най-много овладени борби при победата на "елените" със 128:119 у дома срещу Хюстън Рокетс в дръга среща от редовния сезон на НБА.

Гръцкият национал приключи срещата с 26 точки и 17 борби, като вече има общо 7165 борби на сметката си, подобрявайки рекорда на Карийм Абдул-Джабар, който приключи кариерата си с 7161. По този начин Адетокунбо вече е лидер в клубната история на Бъкс по точки, борби и асистенции, като подобно постижение имат още само ЛеБрон Джеймс за Кливланд Кавалиърс, Майкъл Джордан за Чикаго Булс и Кевин Гарнет за Минесота Тимбъруулвс.

Освен Адетокунбо страхотен мач за победителите изигра и Деймиън Лилард, който приключи с 39 точки, докато за Хюстън седем баскетболисти завършиха с двуцифрен актив, а от тях с най-висок бе Фред ВанВлийт - 22.

След този успех Милуоки Бъкс остават на 2-ото място в Източната конференция с баланс 19-7, докато "ракетите" са 9-и на Запад с актив от 13 успеха и 10 загуби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Василев поема поста зам.-кмет по финанси и здравеопазване в Столична община
Иван Василев поема поста зам.-кмет по финанси и здравеопазване в Столична община
Убитите по погрешка заложници са говорели на иврит и са имали надпис S.O.S.
Убитите по погрешка заложници са говорели на иврит и са имали надпис S.O.S.