НОВИНИ

Ботев Пд дари част от средствата след мача с Арис на семейството на Тоско Бозаджийски, организира и търг с фланелките от мача

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:46, 12.07.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
ботев дари част средствата мача арис семейството тоско бозаджийски организира търг фланелките мача
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
Слушай новината

Отборът на Ботев Пловдив обяви, че е дарил част от събраните средства от приятелската среща с гръцкия Арис Солун на семейството на починалия Тоско Бозаджийски.

Проверката на стадион "Христо Ботев" на 2 юли (неделя) бе организирана именно в памет на привърженика на "жълто-черните", който беше убит след пререкания с привърженици на гръцкия ПАОК през 2020-а година.

Двубоят на "Колежа" завърши с минимален успех за момчетата на Станислав Генчев с 1:0, а от семейството на Тоско Бозаджийски използваха сайта на Ботев Пловдив, за да благодарят на всички за оказаната подкрепа.

"От името на цялото семейство, благодарим изключително много на всички фенове, които се включиха в каузата за нашия син, Тоско. За нас беше огромна чест да видим всички тези хора, техните семейства и деца на стадиона, подкрепяйки нас и сина ни. Благодарим и на всички привърженици на Арис, както и на ПФК Ботев и ФК Арис, за това, че организираха това събитие. Тоско живееше за Ботев и сме сигурни, че ако беше тук, щеше да се гордее с всички вас!", се казва в обръщението на близките на Тоско.

Междувременно, стана ясно още, че от Ботев Пловдив ще организират благотворителен търг с фланелките на футболистите, взели участие в мача с гърците, на които бе изписано името на Тоско. Подробности за събитието ще бъдат обявени до края на седмицата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Метеорит стресна половин България и Румъния - какво се знае за яркото природно явление
Метеорит стресна половин България и Румъния - какво се знае за яркото природно явление
Подмяна на евро банкнотите: ЕЦБ пита хората какви мотиви да има на новите купюри
Подмяна на евро банкнотите: ЕЦБ пита хората какви мотиви да има на новите купюри